Deze HTC-toestellen krijgen een Android N-update

Wouter Nijsen
19 mei 2016, 8:53
1 min leestijd
Deze HTC-toestellen krijgen een Android N-update

Na de uitgebreide keynote tijdens Google I/O heeft HTC bekendgemaakt welke toestellen straks worden bijgewerkt naar Android N.

Lees verder na de advertentie.

HTC Android N-update

Via Twitter laat HTC weten dat de HTC 10, HTC One M9 en HTC One A9 sowieso van de nieuwste Android-versie worden voorzien. Het is onduidelijk wanneer de toestellen worden bijgewerkt, omdat er  nog geen officiële releasedatum van Android N is. Ook worden er waarschijnlijk nog een aantal (goedkopere) toestellen bijgewerkt, bijvoorbeeld uit de Desire-lijn.

htc android n

Gisteravond maakte Google de derde Developer Preview van Android N beschikbaar. Nieuw is dat apparaten met N automatisch worden bijgewerkt met de laatste software. Hiervoor hoef je niets te doen, aangezien beveiligingsupdates op de achtergrond worden gedownload en wanneer je het toestel vervolgens opnieuw opstart, je automatisch de nieuwste Android-versie draait.

Round-up: alle Google I/O 2016-aankondigingen op een rij

Developer Preview 3 is tevens de eerste testversie die door Google als  bèta wordt bestempeld, omdat hij stabiel genoeg is voor dagelijks gebruik. Op de redactie van Android Planet hadden we al een tijdje de eerdere testversies draaien, die al vrij goed waren.

Android N brengt een aantal interessante vernieuwingen met zich mee. Denk aan de splitscreenmodus om twee apps naast elkaar te draaien, de picture-in-picture-modus voor video`s en de verbeterde notificaties. De Vulkan-api zorgt ervoor dat ontwikkelaars meer uit de hardware kunnen persen, bijvoorbeeld bij grafisch intensieve games. Meer over Android N lees je in ons uitgebreide dossier.

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu