‘HTC werkt aan eigen Android One-smartphone, volgt Xiaomi en Motorola’

Thomas Haenen
13 september 2017, 16:20
2 min leestijd
‘HTC werkt aan eigen Android One-smartphone, volgt Xiaomi en Motorola’

Android One lijkt een renaissance te beleven. De Android-variant voor goedkope smartphones lijkt na Motorola en Xiaomi ook door HTC opgepikt te worden.

Lees verder na de advertentie.

HTC Android One-smartphone

HTC Android One-smartphone

HTC’s volgende smartphone wordt ook als Android One-toestel uitgebracht, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass. Het gaat om de HTC U11 Life, waarvan eerder dit jaar al afbeeldingen uitlekten. Volgens Blass heeft de Taiwanese fabrikant twee versies van het toestel in ontwikkeling: één met de eigen HTC Sense-interface, en één Android One-variant.

Een Android One-smartphone loopt op een vrijwel onaangepaste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Dat betekent een compleet pakket aan Google-apps, maar geen bloatware van de fabrikant. Daardoor lopen ze vaak sneller en soepeler op minder krachtige hardware. Ook worden deze toestellen doorgaans snel bijgewerkt met beveiligingsupdates en nieuwe versies van Android.

Android One in opkomst

Het initiatief werd enkele jaren geleden opgezet om goedkope smartphones voor opkomende markten te verbeteren. Toestellen die daar verschenen liepen vrijwel altijd op verouderde, en dus kwetsbare versies van Android. Langzaam maar zeker lijkt Google Android One echter ook klaar te stomen voor de Westerse markt. Zo introduceerde Xiaomi onlangs zijn allereerste Android One-smartphone, de Mi A1. Deze is binnenkort in een groot aantal landen, waaronder enkele Europese, verkrijgbaar.

Niet veel later volgden de eerste afbeeldingen van een Motorola-toestel met Android One. Het zou gaan om een aangepaste versie van de Moto X4. Moederbedrijf Lenovo houdt de kaken voorlopig stijf op elkaar, maar de verwachting is dat het toestel later dit jaar officieel wordt aangekondigd. Ook deze HTC Android One-smartphone ziet waarschijnlijk spoedig het levenslicht.

Volgens bronnen beschikt de HTC U11 Life over een 5,2 inch-scherm met een full hd-resolutie. Er is een Snapdragon 630-chip aanwezig met een onbekende hoeveelheid werkgeheugen, met aan beide zijden een 16 megapixel-camera. Het toestel lanceert vermoedelijk met Android 8.0 (Oreo).

→ Lees ook: 3 vragen over Android One beantwoord

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11 Life
HTC U11 Life

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu