Achterstand HTC loopt op: Android Pie-update pas volgend kwartaal
Wouter Nijsen

HTC heeft laten weten wanneer gebruikers van de U12 Plus, U11 en U11 Plus een Android Pie-update kunnen verwachten. De fabrikant is er relatief laat bij en zegt pas vanaf volgend kwartaal de nieuwste versie uit te rollen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC Android Pie-update op komst

Dat meldt HTC op Twitter. De fabrikant maakte vorig jaar bekend dat er vier smartphones een Android Pie-update zouden krijgen: de HTC U12 Plus, U11 Plus, U11 en U11 Life. Alleen de U11 Life – die onderdeel is van het Android One-programma – is tot nu toe bijgewerkt naar de nieuwste versie van het besturingssysteem. HTC laat nu weten dat de andere telefoons vanaf het tweede kwartaal van 2019 (april, mei en juni) een update krijgen.

HTC U11 Plus kopen

Wanneer dat precies gebeurt is onduidelijk, al zegt HTC dat beschikbaarheid per land kan verschillen. Het bedrijf is in ieder geval laat met de update: veel andere fabrikanten hebben Android Pie al voor verschillende toestellen uitgebracht. De belangrijkste vlaggenschepen van Samsung draaien bijvoorbeeld op Android Pie, terwijl Nokia inmiddels bijna zijn volledige line-up naar de nieuwste versie heeft bijgewerkt.

Het nieuws is extra opvallend nu we weten dat Google waarschijnlijk deze week de eerste ontwikkelaarsversie van Android Q uitbrengt. HTC heeft nog geen enkele high-end smartphone op Pie draaien en het is maar de vraag welke toestellen straks naar Q worden bijgewerkt. Verder weten we nu dat de HTC U12 Life, die vorig jaar in september werd uitgebracht, blijft steken op Android 8.1 (Oreo). Zelfs de nieuwste smartphone van HTC, de Desire 12s, draait niet op Pie.

Verbeteringen van Android Pie

Android Pie introduceert onder meer een nieuwe gebarenbediening, die de traditionele navigatieknoppen vervangt. Daarnaast brengt Pie betere ondersteuning voor inkepingen in het scherm, meer controle over je notificaties en verschillende opties om je smartphonegebruik te beperken.

Met Digital Wellbeing krijg je meer inzicht in hoe veel en waarvoor je je telefoon gebruikt. Ook introduceert Android 9.0 de Adaptive Brightness- en Adaptive Battery-functies, waarmee de accuduur van je toestel wordt verbeterd.

→ Weten of jouw smartphone een update krijgt? Check dan het Android Pie update-overzicht!

Het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.