Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC gaat vier smartphones updaten naar Android Pie

Wouter Nijsen
11 augustus 2018, 12:22
1 min leestijd
HTC gaat vier smartphones updaten naar Android Pie

Ook HTC heeft bekendgemaakt welke toestellen worden geüpdatet naar Android 9.0 (Pie). Het gaat om vier toestellen, al is het onduidelijk wanneer ze worden bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie.

HTC Android Pie-update komt binnenkort

Via Twitter laat HTC weten dat het bedrijf vier smartphones gaat updaten naar het nieuwe Android 9.0 (Pie). Hierbij gaat het om de HTC U12 Plus, U11 Plus, U11 en U11 Life. Laatstgenoemde is een Android One-toestel, dat wel een stukje goedkoper is dan de andere telefoons uit het lijstje. Ben je dus bezitter van één van de toestellen, dan kun je rekenen op een update. HTC laat niet weten wanneer de smartphones worden bijgewerkt, maar geeft wel aan in de toekomst meer informatie hierover te geven.

htc android pie

Vorig jaar werkte HTC alleen de HTC U11, U Ultra en HTC 10 bij naar de Android 8.0 (Oreo). Hoewel laatstgenoemde al twee grote Android-updates kreeg, blijft de U Ultra steken op Oreo. En dat is opvallend, omdat het Taiwanese bedrijf zijn high-end smartphones doorgaans twee nieuwe Android-versies geeft. Mogelijk ontvangt de smartphone de komende maanden nog wel beveiligingsupdates om kwetsbaarheden in Android te dichten.

Dit is nieuw in Android 9.0 (Pie)

Android Pie introduceert onder meer een nieuwe gebarenbediening, die de traditionele navigatieknoppen vervangt. Daarnaast brengt Pie betere ondersteuning voor inkepingen in het scherm, meer controle over je notificaties en verschillende opties om je smartphonegebruik te beperken. Met het zogeheten Digital Wellbeing krijg je meer inzicht in hoe veel en waarvoor je je telefoon gebruikt. Ook introduceert Android 9.0 de Adaptive Brightness- en Adaptive Battery-functies, waarmee de accuduur van je toestel moet worden verbeterd.

→ Check het Android Pie update-overzicht om te zien of jouw smartphone wordt bijgewerkt

Lees meer over Android Pie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu