HTC-baas aanvankelijk niet blij met design van de HTC Hero

Redactie
15 juli 2009, 13:39
2 min leestijd
HTC-baas aanvankelijk niet blij met design van de HTC Hero
Horace Luke

De website T3 had een interview met Horace Luke, Chief Innovation Officer bij HTC. Onderwerp van gesprek waren de HTC Sense, de HTC Hero en de concurrentie van de iPhone. Opmerkelijk is een uitspraak van HTC’s CEO Peter Chou: toen hij het design van de HTC Hero voor het eerst onder ogen kreeg riep hij geschrokken: “Waar ben je in hemelsnaam mee bezig?”

Toen Chou het toestel uiteindelijk in handen kreeg bleek het allemaal mee te vallen: hij was er dol op. Nu heeft de HTC Hero wel een bijzonder uiterlijk, dus het is interessant om te weten hoe Horace Luke op het idee kwam.

Lees verder na de advertentie.

Luke zegt daarover: “Iedereen wil de iPhone kopiëren, maar wij wilden dat de Hero er uniek uitzag. Een platte candybar is niet de beste vormfactor om vast te houden. De iPhone is glibberig, als een zaadje van een watermeloen. Daarom hebben we Teflon gebruikt, zoals je ook op potten en pannen vindt, om de grip te verbeteren. De knik sluit op je gezicht aan en richt het scherm op onder een hoek, zodat je minder spiegeling hebt. We wilden wijzigingen doorvoeren waar de gebruikers profijt van hebben, niet alleen om anders te zijn om het anders zijn.”

HTC huurde een designbedrijf uit San Francisco in, die eerder verantwoordelijk waren voor het ontwerp van het Nike Triax-horloge en de K2-snowboardlaarzen. HTC is dol op controversiële ontwerpen en Luke voegt daaraan toe dat mensen die van ‘fun’ houden ook producten ontwerpen die ‘fun’ uitstralen.

In het interview vertelt Horace Luke ook over de ontwerpfilosofie achter HTC Sense. De meeste telefoons zijn gecentreerd rond applicaties, maar dat kan beter. Er zijn immers zoveel manieren om te communiceren: iedereen heeft drie e-mailaccounts, SMS, Facebook, etc. Met Hero hoef je slechts één naam op te zoeken om alle correspondentie te zien. Over Android zegt Luke, dat het erg flexibel is: je kunt wijzigingen van de toplaag tot de onderste laag doorvoeren.

Eerder schreven we: een preview van de HTC Hero, een eerste indruk van de HTC Hero na de officiële lancering in Londen de HTC Hero met abonnementen van Hi en Telfort.

Meer info: Interview T3
Via: Allaboutphones.nl

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Android, HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's