De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘HTC betaalt Apple 6 tot 8 dollar per verkochte smartphone’

Redactie
12 november 2012, 15:51
1 min leestijd
HTC

Apple krijgt tussen de 6 en 8 dollar voor iedere Android-gebaseerde smartphone die HTC verkoopt. Dit stelt analist Shaw Wu van Sterne Agee op basis van gesprekken met “bronnen binnen de industrie”. Met de 30 tot 35 miljoen Android-smartphones die HTC per jaar verkoopt, zou dit gelijk staan aan tussen de 180 tot 280 miljoen dollar per jaar. De regeling zou deel uitmaken van de wereldwijde schikking tussen Apple en HTC.

Afgelopen zondag maakte Apple via een persbericht bekend dat er een schikking is getroffen tussen Apple en HTC, die tien jaar zal gelden. Details waren toen schaars, maar HTC-vertegenwoordiger Jeff Fordon liet doorschemeren dat er geen gigantische bedragen betaald moesten worden.

Lees verder na de advertentie.

Wu’s genoemde bedrag is het eerste dat suggereert wat de schikking precies behelst. Kloppen de door Wu genoemde bedragen, dan zou Apple op een termijn van tien jaar 1,8 miljard dollar via HTC kunnen ontvangen. Dan gaan we er van uit dat HTC evenveel Android-smartphones blijft verkopen: HTC richt zich de laatste tijd ook steeds meer op Windows Phone.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu