HTC betaalt Microsoft voor Android-telefoons

Redactie
28 april 2010, 20:04
1 min leestijd
HTC betaalt Microsoft voor Android-telefoons
microsoft logo

HTC gaat geld betalen aan Microsoft om Android-telefoons op de markt te mogen brengen. Dat zijn beide bedrijven overeengekomen. Microsoft verdient daardoor ook geld aan devices die niet op Windows Mobile draaien. Volgens Microsoft maakt Android inbreuk op een aantal patenten die Microsoft bezit. Nu HTC betaalt om de patenten te gebruiken, voorkomen ze daarmee een juridische strijd om patenten. Er is niet bekendgemaakt om welke patenten het precies gaat. Microsoft zou al van 600 bedrijven royalties ontvangen. De keuze van HTC om voor het patentgebruik te betalen is op zich opmerkelijk, want Microsoft beweert al langere tijd dat Linux (de basis van Android) inbreuk maakt op Microsoft-patenten.

Eerder kwam Novell al tot een overeenkomst met Microsoft om aanklachten te voorkomen. Microsoft is in december 2003 een licentieprogramma voor intellectuele rechten gestart.

Lees verder na de advertentie.

In het persbericht dat vandaag naar buiten is gebracht door beide bedrijven staat:

Microsoft Corp. and HTC Corp. have signed a patent agreement that provides broad coverage under Microsoft’s patent portfolio for HTC’s mobile phones running the Android mobile platform. Under the terms of the agreement, Microsoft will receive royalties from HTC.

Meer info: persbericht Microsoft

Categorie: Opmerkelijk
Spotlights: HTC, Microsoft

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's