HTC biedt eigen widgets aan in de Android Market

Wouter Nijsen
17 december 2009, 22:37
2 min leestijd
HTC biedt eigen widgets aan in de Android Market
accu informatie

Het lijkt nu duidelijk te worden waarom HTC bepaalde widgets, zoals Beautiful Widgets, uit de Android Market laat verwijderen. De smartphone-fabrikant is namelijk bezig met het ontwikkelen van een eigen widget-lijn die via de Market verkrijgbaar zal zijn. De eerste serie van vier   HTC-widgets is nu al in de Android Market te vinden. Het zijn geen onderdelen van de Sense-interface maar widgets die onder te categorieën informatie en amusement vallen. Helaas zijn ze alleen geschikt voor installatie op de HTC Hero. De Hero-bezitter heeft de keuze uit de volgende widgets: Vandaag in het verleden, Dobbelsteen, Accu en Fooicalculator.

Vandaag in het verleden toont een willekeurige gebeurtenis op de datum van vandaag, echter in een jaartal uit het verleden. Bovenin het widget kun je kiezen voor de categorieën Gebeurtenis, Geboorte of Overleden. Elke categorie omvat een dagelijks wisselende lijst die  behoorlijk lang is. Gelukkig kun je door de lijst scrollen. Zodra je een gebeurtenis selecteert wordt je doorgestuurd naar  Wikipedia waar extra informatie te vinden is. Opzich een aardige optie die echter niet vlekkeloos werkt aangezien je  op de normale website van Wikipedia uitkomt, en niet een makkelijk leesbare mobiele variant. Pluspunt is dat er veel Nederlandse gebeurtenissen getoond worden.

Lees verder na de advertentie.

Vandaag in het verleden

Dobbelsteen toont twee kleine dobbelstenen op je scherm. Zodra je het widget selecteert start er een applicatie waarmee je door met je Hero te schudden met de dobbelstenen kunt gooien. Wellicht handig als de fysieke dobbelstenen weer eens zoek zijn.

Dobbelsteen

Accu is een  widget  waarin het percentage van de accu-lading wordt weergegeven op een bewegende achtergrond. Na selectie opent een scherm met daarin alle relevante informatie met betrekking tot je accu zoals voltage en temperatuur.

accu informatie

Fooicalculator berekent een fooi op basis van een vooraf opgegeven percentage van de rekening. Ook kun je met dit widget de rekening delen als je deze  met zijn allen  wilt betalen.

Fooicalculator

Alle vier de widgets zijn gratis te downloaden in de Android Market, of door het scannen van de bekende QR-codes.

Vandaag in het verleden:

Dobbelsteen:

Accu:

Fooi calculator:

Categorie: Google Play
Spotlights: Google Play, Widgets
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's