Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC blijft flink inzetten op Android

Redactie
20 augustus 2011, 15:50
1 min leestijd
HTC blijft flink inzetten op Android

HTC zal door blijven gaan met Android, ondanks de aankoop van Motorola Mobility door Google. Dat vertelt de directeur van HTC, Peter Chou, in een interview met de Wall Street Journal. In het interview verwerpt Chou het idee dat HTC een eigen besturingssysteem gaat ontwikkelen om de concurrentie met Android aan te gaan. HTC prijst de aankoop van Motorola Mobility juist, en legt uit dat het Google vooral te doen was om de patenten en niet zozeer om de hardware.

Hoewel naar buiten toe het beeld ontstaat dat de hardwarepartners van Google tevreden zijn met overname van Motorola Mobility, lijkt er achter de schermen toch enigszins ongerustheid te zijn over hoe belangrijk Motorola gaat worden voor de zoekgigant. Zo bleek eerder deze week dat Samsung een spoedvergadering heeft belegd na het nieuws om haar strategie te wijzigen.

Lees verder na de advertentie.

HTC Sense zal volgens Chou niet uitgroeien tot een eigen besturingssysteem, maar van Android gebruik blijven maken. Eerder deze week werd ook al bekend dat HTC geen interesse had in de overname van webOS, het concurrerende besturingssysteem in handen van HP dat nu door de fabrikant ook aan andere partijen wordt aangeboden. Naast Android levert HTC ook telefoons met Windows Phone 7, maar dat besturingssysteem door Microsoft niet zo worden aangepast als Android.

Bron: Wall Street Journal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu