Placeholder
Redactie

HTC blijft flink inzetten op AndroidHTC zal door blijven gaan met Android, ondanks de aankoop van Motorola Mobility door Google. Dat vertelt de directeur van HTC, Peter Chou, in een interview met de Wall Street Journal. In het interview verwerpt Chou het idee dat HTC een eigen besturingssysteem gaat ontwikkelen om de concurrentie met Android aan te gaan. HTC prijst de aankoop van Motorola Mobility juist, en legt uit dat het Google vooral te doen was om de patenten en niet zozeer om de hardware.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Hoewel naar buiten toe het beeld ontstaat dat de hardwarepartners van Google tevreden zijn met overname van Motorola Mobility, lijkt er achter de schermen toch enigszins ongerustheid te zijn over hoe belangrijk Motorola gaat worden voor de zoekgigant. Zo bleek eerder deze week dat Samsung een spoedvergadering heeft belegd na het nieuws om haar strategie te wijzigen.

HTC Sense zal volgens Chou niet uitgroeien tot een eigen besturingssysteem, maar van Android gebruik blijven maken. Eerder deze week werd ook al bekend dat HTC geen interesse had in de overname van webOS, het concurrerende besturingssysteem in handen van HP dat nu door de fabrikant ook aan andere partijen wordt aangeboden. Naast Android levert HTC ook telefoons met Windows Phone 7, maar dat besturingssysteem door Microsoft niet zo worden aangepast als Android.

Bron: Wall Street Journal

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.