HTC Blinkfeed binnenkort beschikbaar voor meer Android-gebruikers

HTC BlinkfeedEven voor de onthulling van de nieuwe HTC One plaatste de Taiwanese fabrikant een aantal eigen apps in Google Play, waaronder Sense TV en Blinkfeed. Beide zijn alleen te gebruiken in combinatie met toestellen van HTC, maar Blinkfeed wordt op korte termijn wél beschikbaar voor alle Android-gebruikers, zo heeft HTC bevestigd.

Blinkfeed zal vanaf nu via de Play Store regelmatig van updates worden voorzien en is straks dus ook te downloaden door liefhebbers die niet over een HTC-telefoon beschikken. Het is echter nog onduidelijk of Blinkfeed zal worden aangeboden als een app met een bijbehorende widget of juist als alternatieve launcher. Google biedt zelf met de Google Now launcher een alternatieve interface waarin de informatiekaarten van Google Now een belangrijke rol spelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wat is HTC Blinkfeed?

HTC Blinkfeed 2De nieuwe versie van Blinkfeed, HTC`s sociale homescreen, doet het iets anders. Deze ordent je sociale feeds, agenda-afspraken, het laatste nieuws en bijvoorbeeld muziek op één plek.  De launcher toont sinds de nieuwe versie foto`s met een hogere resolutie en heeft een opgefriste interface die het voor gebruikers gemakkelijker moet maken om relevante content te vinden. Blinkfeed heeft een platter design met felle kleuren die de HTC One  een strak uiterlijk geven.

Het lijkt een beetje op iOS 7, vooral door enkele designelementen als de ronde cameraknoppen. HTC servicepack, dat sinds kort ook beschikbaar is in de Play Store, is een update van de ondersteuningsdienst die eerder uitgegeven updates combineert en die volgens HTC ervoor zorgt dat je smartphone betrouwbaarder werkt.

Download: HTC Blinkfeed (gratis)

HTC One M8 kopen of reserveren

Wil je de HTC One M8 kopen? De langverwachte smartphone is vanaf 4 april eindelijk beschikbaar in ons land! Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.[ad-block id=50 style=narrow]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.