HTC boekt succesvol tweede kwartaal

Redactie
5 juli 2011, 11:01
1 min leestijd
HTC heeft succesvol tweede kwartaal 2011

Telefoonfabrikant HTC heeft wederom een zeer succesvol kwartaal achter de rug. In het tweede kwartaal van 2011 produceerde ze 11 miljoen telefoons, wat goed was voor een omzet van ongeveer 2,97 miljard euro. Dit is een omzetstijging van bijna twintig procent ten opzichte van het eerste kwartaal toen HTC 9,7 miljoen telefoons produceerde en een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden.

Het succes van HTC is vooral te danken aan haar populaire Android-toestellen. Zo bracht de Taiwanese fabrikant het afgelopen kwartaal onder meer de HTC Incredible S, HTC Wildfire S en haar huidige vlaggenschip de HTC Sensation op de markt. Hoewel de vraag naar toestellen van HTC in Europa iets af leek te zwakken, steeg de vraag juist in de Verenigde Staten en Azië. Zo is onder meer de HTC Evo 3D met een ingebouwd 3D-scherm al te krijgen in de VS, terwijl deze pas op zijn vroegst in augustus naar Nederland zal komen.

Lees verder na de advertentie.

HTC weet zich vooral te onderscheiden van haar concurrentie door de softwarelaag HTC Sense die ze op al haar Android-telefoons aanbrengt. De telefoonfabrikant heeft een lange geschiedenis met het aanpassen van besturingssoftware. Zo was het de enige toestelfabrikant die het inmiddels afgeschreven Windows Mobile nog enigszins werkbaar wist te maken. Deze opgedane ervaring wist ze succesvol toe te passen op Android. Hoewel Android steeds `completer` begint te worden, is Sense een van de weinige skins die een meerwaarde heeft op de standaardversie van Android zoals deze door Google aan telefoonfabrikanten wordt aangeboden. HTC is van plan dit jaar 50 miljoen telefoons te produceren, twee keer zoveel als in 2010.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu