De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC Bolt-foto’s tonen toestel zonder koptelefoonaansluiting’

Erwin Vogelaar
14 oktober 2016, 20:44
2 min leestijd
‘HTC Bolt-foto’s tonen toestel zonder koptelefoonaansluiting’

Gelekte HTC Bolt foto’s tonen een toestel dat veel lijkt op de HTC 10, maar dan zonder standaard 3.5mm jack voor een koptelefoon.

Lees verder na de advertentie.

HTC Bolt foto’s

Beroepslekker Even Blass heeft foto’s gelekt van de HTC Bolt. Het gaat hier om een nog onaangekondigd toestel dat erg veel lijkt op de eerder uitgebrachte HTC 10. Het gaat hier echter niet om een nieuw vlaggenschip, maar een mid-range-toestel dat dus ook goedkoper op de markt gezet gaat worden. Het opvallendste uit de foto’s is dat er geen standaard koptelefoonaansluiting te zien is. Net als op de iPhone 7 is ook hier de 3.5mm jack verdwenen. De koptelefoon moet je daarom aansluiten via usb-c. Waarschijnlijk worden er usb-c-oordopjes bij het toestel geleverd.

htc bolt foto's

Volgens Evan Blass gaat het hier om een toestel met een 5,5 inch-scherm met full-hd-resolutie. Onder de kap zou 3GB RAM en 64GB opslagruimte zitten. Tevens is er ruimte voor een micro-sd-kaartje. Voor het opnemen van beelden zit er aan de achterkant een 18 megapixel-camera waarmee video’s in 4k-resolutie opgenomen kan worden. Aan de voorkant zit een 8 megapixel-camera. De vingerafdrukscanner zit aan de voorkant. Uit de doos moet het toestel direct Android 7.0 (Nougat) draaien.

Apple krijgt veel kritiek over het weglaten van de standaard koptelefoonaansluiting, maar dat komt grotendeels omdat Apple geen usb-c-aansluiting als alternatief biedt. Apple werkt namelijk met een eigen Lightning-aansluiting. Ook Motorola heeft besloten deze 3.5mm jack weg te laten in zijn Moto Z. Het is een nieuwe trend waar we aan moeten lijken te wennen, want er zullen ongetwijfeld meer toestellen volgen. Opvallend aan de HTC Bolt is dat het de BoomSound audiotechnologie van HTC bevat, dat alleen te horen is met een koptelefoon. De HTC Bolt zou wereldwijd uitgebracht moet worden inclusief Europa. Het is echter nog niet bekend of het toestel ook naar de Benelux komt.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Venture Beat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10 Evo
HTC 10 Evo

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu