HTC brengt Android 4.1 (Jelly Bean) eerst voor 2012-toestellen uit
Redactie

android jelly beanHTC is al begonnen met de uitrol van Android 4.1 met HTC Sense 4+ bij twee toestellen: de HTC One X en One S. Vandaag maakten ze bekend dat de HTC One V en HTC Desire C wel ondersteund zullen blijven, maar een update naar Android 4.1 komt er niet. HTC geeft voorrang aan toestellen die in 2012 zijn verschenen en meer dan 512MB RAM hebben. Daardoor vallen de One V en Desire C af, die nauwelijks acht maanden oud zijn maar te weinig RAM hebben. Volgens HTC moesten ze de beslissing nemen om een “optimale gebruikerservaring” te kunnen garanderen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Specifieke data heeft HTC nog niet bekendgemaakt. Ook is er nog hoop voor oudere toestellen (van voor 2012), maar die zullen pas als laatste aan de beurt zijn. Het kan dus wel even duren voordat de HTC EVO 3D en andere voormalige toptoestellen aan de beurt zijn.

HTC maakte het nieuws bekend via de eigen website. De HTC Thunderbolt, een toestel dat tijdens CES 2011 trots werd aangekondigd als Amerikaans toptoestel met LTE, heeft nog niet eens de update naar Ice Cream Sandwich gekregen terwijl dat al in augustus was beloofd. Het kan voor bezitters van een Thunderbolt nog wel even duren voordat ze aan de beurt zijn. HTC werkt eerst de nieuwere toestellen af.