‘HTC Butterfly 2 met snellere processor in de maak’

Gijs Ettes
23 juni 2014, 8:29
1 min leestijd
‘HTC Butterfly 2 met snellere processor in de maak’

htc butterfly 2Vorige maand dook er al een foto op van de HTC Butterfly 2, de opvolger van de smartphone die de telefoonmaker ruim een jaar geleden uitbracht.  Een recente certificering die het toestel in Taiwan heeft ontvangen,  duidt erop  dat het in ieder geval in dat land op korte termijn zal verschijnen. Uit de certificering van de NCC, de Taiwanese tegenhanger van de Amerikaanse FCC, blijkt dat de Butterfly 2 overweg kan met 4G en dat het over een 5 inch-scherm met een 1080p-resolutie beschikt.

Net als zijn voorganger is er 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen aan boord, maar bijvoorbeeld de camera’s hebben een upgrade gekregen. Aan de achterzijde is een 13 megapixel-camera met een ledflitser te vinden en aan de voorzijde een 5 megapixel-frontcamera. De camera’s zijn mogelijk identiek aan de van de HTC Desire 816.

HTC Butterfly 2: kleine update

Verder heeft de Snapdragon S4 Pro-chip plaatsgemaakt voor een Snapdragon 801-chip die beschikt over vier kernen met een maximale kloksnelheid van 2,5GHz. Ook ondersteuning voor 4G, nfc, bluetooth 4.0 en wifi ontbreekt niet. Wat de precieze afmetingen van de HTC Butterfly 2 zijn, is niet bekend. Zijn voorganger meet 143 bij 71 bij 9 millimeter en heeft een gewicht van 140 gram.

Daarnaast is onbekend of en wanneer de Butterfly 2 buiten Taiwan beschikbaar wordt. Een prijs en releasedatum zijn ook nog niet voorhanden.

Lees meer over HTC

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: HTC
Device: HTC Butterfly 2

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's