HTC Butterfly vanaf mei in Nederland te koop

Redactie
24 april 2013, 18:31
1 min leestijd
HTC Butterfly vanaf mei in Nederland te koop
htc butterfly bruin

De HTC Butterfly zal vanaf mei in Nederland te koop zijn. Het Android-toestel met 5-inch scherm zal alleen verkrijgbaar zijn in de kleur bruin voor een adviesprijs van 589 euro. Tot nu toe was de HTC Butterfly alleen in Australië en Aziatische landen te koop. Dat HTC de Butterfly ook in Nederland gaat verkopen is een opmerkelijke stap, omdat het toestel rechtstreeks concurreert met een ander high-end toestel van HTC, de One.

Die heeft een nog iets hogere adviesprijs van 699 euro. In interviews heeft HTC Benelux-topman Mark Moons regelmatig aangegeven dat HTC de voorkeur heeft voor het duurdere segment, omdat dit in Nederland het beste verkoopt. Met de HTC One en HTC Butterfly is de fabrikant straks goed voorzien. Andere concurrenten in het hogere segment zijn de Samsung Galaxy S4 (die vanaf aanstaande zaterdag te koop is) en de Sony Xperia Z.

Lees verder na de advertentie.

De HTC Butterfly heeft een 1,5 GHz quadcore processor en een 8-megapixelcamera. Het toestel draait op Android 4.1, voorzien van de HTC Sense-skin, die ook al op eerdere Android-toestellen van HTC te vinden was. HTC is bovendien de afgelopen weken in het nieuws als fabrikant van de Facebook-telefoon HTC First.

Hieronder zijn de diverse kleuren van de HTC Butterfly te zien, waaronder de in Nederland verkrijgbare bruine variant.

htc-butterfly
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu