De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Belangrijkste designer HTC verlaat bedrijf

Redactie
27 maart 2015, 11:11
1 min leestijd
Belangrijkste designer HTC verlaat bedrijf

Jonah Becker, vicepresident industrieel design bij HTC, verlaat het bedrijf. Hij wordt opgevolgd door Daniel Hundt, die de leiding neemt over het design van de smartphonedivisie.

Lees verder na de advertentie.

Het is een opvallende stap van Becker, die  al jaren  bij het Taiwanese bedrijf werkte. Becker was onder andere verantwoordelijk voor het industriële design van verschillende producten, die vanaf de One X – het eerste toestel met een unibody van polycarbonaat – tot de huidige HTC One M9 een vinger in de pap heeft gehad. Het industriële design van HTC is  één van de sterkste punten van het bedrijf.

HTC-designer van One & Co

Becker werd zeventien jaar geleden met zijn bedrijf One & Co overgenomen door HTC, waarna hij voornamelijk verantwoordelijk was voor het design van mobiele producten van het Taiwanese bedrijf. Het afgelopen jaar was hij de belangrijkste designer bij HTC. We verwachten overigens geen grote ommekeer in het design van de producten van HTC, want opvolger Hundt heeft reeds meegeholpen aan het design van de One M9.

Volgens geruchten verlaat Becker het bedrijf wegens spanningen tussen de design- en salesafdeling van HTC. De keuze voor een 20 megapixel-camera in plaats van een ultrapixel-camera zou één van de voorbeelden van de spanningen tussen beide divisies zijn. HTC heeft het vertrek van Becker bevestigd, zijn volgende stappen zijn nog niet bekend.

Eerder werd HTC-0prichter Peter Chou al vervangen door Cher Wang, die sinds deze maand de leiding heeft over het Taiwanese bedrijf.

HTC One M9 kopen

Een HTC One M9 met abonnement  kopen is al mogelijk. Android Planet zet de beste aanbiedingen voor je op een rijtje.

HTC One M9

HTC One M9 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC One M9 prijzen. Bekijk alle HTC smartphones.

Alle HTC smartphones met prijzen

Laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu