HTC belooft ‘edgy’ Desire 10 aankondiging op 20 september

Thomas Haenen
6 september 2016, 10:19
2 min leestijd
HTC belooft ‘edgy’ Desire 10 aankondiging op 20 september

De aankondiging van de HTC Desire 10 staat voor later deze maand op de planning, zo belooft een nieuwe teaser van de Taiwanese fabrikant. Er worden mogelijk twee modellen van het toestel uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

HTC Desire 10 aankondiging

‘#BeEdgier’, zo belooft HTC in zijn nieuwste teaser, maar vermoedelijk verwijst de fabrikant niet naar de Samsung Galaxy S7 Edge. In de video zien we daarnaast nog wat lijkt op een camera of een ronde vingerafdrukscanner, ‘150’ in lichtgevende letters en veel goud met zwart. Waar het allemaal precies naar verwijst is niet helemaal duidelijk.

Wel is inmiddels redelijk zeker dat het om teasers voor de HTC Desire 10 gaat, een nieuwe midrange smartphone waarvan de afgelopen weken al verschillende details uitgelekt zijn. Zo weten we dat de fabrikant twee varianten in ontwikkeling heeft: de HTC Desire 10 Lifestyle en een Desire 10 Pro. Beide worden waarschijnlijk over precies twee weken gepresenteerd.

De HTC Desire 10 Lifestyle beschikt volgens bronnen over een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Achterop zou een 13 megapixel-camera zitten, voorop een 5 megapixel-camera. Er is een Snapdragon 400-chip van Qualcomm aanwezig, met 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte.

Dat zijn degelijke specificaties, die in alle eerlijkheid verre van indrukwekkend zijn. Ook zou het toestel nog lopen op Android 6.0 Marshmallow, terwijl Google vorige maand al de definitieve versie van Android 7.0 introduceerde. Wel zou de Lifestyle over verbeterde audio beschikken met onder andere BoomSound-speakers aan weerszijden van het scherm. Toch verwachten we dat het toestel met deze specificaties niet meer dan 200 euro gaat kosten.

Over de HTC Desire 10 Pro is nog weinig bekend. Vermoedelijk beschikt het toestel over dezelfde software, maar over de specificaties en extra’s weten we nog weinig.

Aankomende HTC-smartphones

HTC heeft een paar drukke maanden voor de boeg. Het bedrijf introduceerde vorige week al de HTC One A9S, die binnenkort in de winkels moeten liggen. Daarnaast zouden de Taiwanezen werken aan twee vlaggenschepen voor Google. De twee stonden tot voor kort bekend als de Nexus Sailfish en Marlin, maar worden waarschijnlijk op 4 oktober aangekondigd als de Google Pixel en Pixel XL.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire 10 Lifestyle
HTC Desire 10 Lifestyle

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu