HTC Desire 10 Lifestyle en Pro officieel: dit moet je weten

Thomas Haenen
20 september 2016, 9:25
2 min leestijd
HTC Desire 10 Lifestyle en Pro officieel: dit moet je weten

HTC breidt zijn assortiment uit met twee nieuwe midrange-smartphones, de Desire 10 Lifestyle en Desire 10 Pro. Beide toestellen lijken relatief forse prijzen te hebben.

Dit najaar brengt HTC geen nieuwe vlaggenschepen uit, maar legt het de focus op enkele middenklassers. Met de Desire 10 Lifestyle en Desire 10 Pro zet het bedrijf twee goede, maar iets goedkopere smartphones neer. Echt voordelig zijn de twee telefoons echter niet: beide worden voor meer dan 300 euro verkocht, terwijl alternatieven met vergelijkbare kracht vrij makkelijk te vinden zijn. HTC claimt dat het design van de twee toestellen echter boven de concurrentie uitstijgt.

Lees verder na de advertentie.

Lichtelijk teleurstellend is dat beide smartphones nog op Android 6.0 (Marshmallow) lopen. Google introduceerde vorige maand de definitieve versie van Android 7.0 (Nougat), maar HTC rust beide toestellen nog uit met software die inmiddels een jaar oud is. Het is onbekend of en wanneer ze een update kunnen verwachten.

HTC Desire 10 Lifestyle

De Desire 10 Lifestyle beschikt bijvoorbeeld over een dun, metalen design met veel gouden lijnen. Achterop zit een opvallende camera die een klein beetje uitsteekt én een vingerafdrukscanner. De Lifestyle is vanaf dit najaar te koop in Nederland.

De specificaties zelf stellen echter lichtelijk teleur. Het forse 5,5 inch-scherm heeft een resolutie van slechts 1280 bij 720 pixels. Het geheel wordt aangedreven door een 1,6 GHz quadcore-processor met vier cores. HTC kiest, vrij opmerkelijk, voor de Snapdragon 400-chip van Qualcomm. Hoewel deze chip degelijk is, is deze inmiddels wel drie jaar oud. Moderne middenklassers worden vrijwel allemaal uitgerust met een Snapdragon 617 of nieuwer.

HTC Desire 10 officieel

De camera achterop biedt 13 megapixel met een dubbele led-flitser, voorop zit een 5 megapixel-camera. De accucapaciteit bedraagt 2700 mAh. HTC brengt verschillende varianten uit: eentje met 16GB opslagruimte en 2GB werkgeheugen, een tweede met 32GB opslag en 3GB werkgeheugen.

Het echte pijnpunt is de prijs: HTC lanceert de smartphone medio oktober voor 349 euro. Daarmee is de smartphone aanzienlijk duurder dan bijvoorbeeld de Motorola Moto G4 Plus. Dat toestel biedt echter een hogere resolutie, krachtigere hardware en betere camera’s. Ook de ruim honderd euro goedkopere Honor 5X weet betere specs te bieden.

HTC Desire 10 Pro

De Desire 10 Pro schroeft de specificaties iets verder op en is uitgerust met een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Achterop zit een 20 megapixel-camera, voorop een 13 megapixel-camera. De Pro heeft een krachtigere Helio P10-processor van MediaTek met acht cores en 3 of 4GB werkgeheugen met 32 of 64GB opslagurimte.

HTC heeft nog geen adviesprijs vrijgegeven, maar vermoedelijk is het toestel nog iets duurder dan de Lifestyle. Een prijs van 400 tot 500 euro zou ons niet verbazen, waarmee ook dit model behoorlijk prijzig is. Bovengenoemde alternatieven bieden namelijk ook krachtigere hardware dan de Pro, nog altijd voor een veel lagere prijs. Het is nog onbekend of de Pro in Nederland verkocht gaat worden.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire 10 Lifestyle
HTC Desire 10 Lifestyle

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu