Dit weten we over de Desire 10 Pro en Desire 10 Lifestyle

Wouter Nijsen
15 september 2016, 19:02
2 min leestijd
Dit weten we over de Desire 10 Pro en Desire 10 Lifestyle

Over een aantal dagen organiseert HTC een online evenement waar hoogstwaarschijnlijk de Desire 10 Pro en Desire 10 Lifestyle uit de doeken worden gedaan. We zetten daarom de laatste geruchten op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. HTC breidt Desire-reeks uit

Als we de laatste geruchten mogen geloven, werkt HTC momenteel aan twee Pixel-smartphones voor Google. Die krijgen we waarschijnlijk pas volgende maand te zien, maar tussendoor brengt het bedrijf ook twee eigen smartphones uit.

htc 10 desire pro

De HTC Desire 10 Pro en Desire 10 Lifestyle, zoals de telefoons zouden heten, richten zich op het high end- en middensegment. Op renders is te zien dat het design van beide smartphones overeenkomt, al verschillen ze onder de motorkap vermoedelijk veel van elkaar.

2. Specificaties

De HTC Desire 10 Pro is het krachtigste toestel en kan zich volgens de laatste geruchten meten met de topmodellen van andere fabrikanten. Zo zou de Desire 10 Pro beschikken over de Snapdragon 820-chip met een quadcore-processor, 4GB RAM en 32 GB aan opslagruimte. Het scherm meet 5,1 inch en heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, terwijl de camera plaatjes schiet in 12 megapixel. Daarmee lijkt de smartphone op de HTC 10, die over vergelijkbare hardware beschikt.

De Desire 10 Lifestyle is een midranger die het waarschijnlijk meer moet hebben van het design dan de interne hardware. Zo zou de 10 Lifestyle aangedreven worden door de verouderde Snapdragon 400-chip, die doorgaans alleen door budgettoestellen wordt gebruikt. Daarnaast zou er 2GB RAM en 32GB aan opslagruimte aanwezig zijn, net als een 5,5 inch-scherm met een relatief lage 720p-resolutie.

Beide smartphones zijn hoogstwaarschijnlijk voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Hiermee zijn ze de eerste Desire-toestellen die over deze feature beschikken.

3. Onthulling op 20 september

Als gezegd worden de Desire 10 Pro en Desire 10 Lifestyle op 20 september aangekondigd. HTC organiseert geen persevenement, maar presenteert de smartphone via een livestream op zijn website. Via deze link kun je de presentatie volgende week volgen.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire 10 Lifestyle
HTC Desire 10 Lifestyle

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu