De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC Desire 10 wordt goedkoop alternatief voor HTC 10’

Thomas Haenen
11 juli 2016, 9:09
2 min leestijd
‘HTC Desire 10 wordt goedkoop alternatief voor HTC 10’

Ruim een half jaar na de release van de HTC 10 zou de Taiwanese fabrikant met een goedkope tegenhanger komen.  De HTC Desire 10 zou sterke gelijkenissen vertonen met het vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

HTC Desire 10 specificaties

De HTC Desire 10 moet tegen het einde van het derde kwartaal in de winkels liggen, zo beweert Evan Blass. De doorgaans betrouwbare telefoonlekker heeft op Twitter verschillende details van het toestel naar buiten gebracht.

Zo zou de Android-smartphone volgens hem beschikken over een camera die vergelijkbaar is met de HTC 10. Op dat toestel zit een 12 megapixel-camera met een dubbele led-flitser en laser-autofocus. Het lijkt waarschijnlijk dat een eventuele Desire 10 in ieder geval die laatste twee features zal overnemen.

htc android nougat

Blass wijdt nog niet uit over de verschillen tussen de Desire 10 en de HTC 10. Vermoedelijk zitten die vooral in het design en de chipset. Waar de HTC 10 is uitgerust met een metalen behuizing en de nieuwste chipset van Qualcomm, moeten midrange smartphones het doorgaans doen met een plastic ontwerp en minder krachtige hardware. Ook overige Desire 10 specificaties, zoals informatie over het schermformaat en de accucapaciteit, ontbreken nog.

Ook de HTC Desire 10 adviesprijs is nog onbekend. De HTC 10 werd dit voorjaar gelanceerd met een adviesprijs van 749 euro, waarmee het toestel enkele tientjes duurder was dan concurrenten als de Samsung Galaxy S7 en LG G5. Dat zorgde er mede voor dat de HTC 10 verkopen vooralsnog flink tegenvallen.

Meer over de HTC 10

De HTC 10 beschikt over een 5,2 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440  pixels. De smartphone loopt op Android 6.0 Marshmallow, maar krijgt later dit jaar een update naar Android 7.0 Nougat. In onze HTC 10 review noemden we het toestel een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger, al was er helaas weinig waarmee het toestel zich weet te onderscheiden van de concurrentie. Heb je interesse in het  vlaggenschip, bekijk dan de beste aanbiedingen voor een HTC 10 met abonnement.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Evan Blass
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu