HTC brengt Desire 650 met verouderde hardware naar Nederland

De HTC Desire 650 is vanaf begin 2017 in Nederland verkrijgbaar. Zowel de software als hardware zijn echter aardig verouderd, wat het toestel nauwelijks interessant maakt voor de gemiddelde consument.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC Desire 650 Nederland

De Desire 650 werd onlangs al aangekondigd voor de Taiwanese markt maar blijkt nu ook een Westerse release te krijgen. Je kunt de HTC Desire 650 vanaf 3 januari kopen in Nederland, zo maakte de fabrikant zojuist bekend. Het toestel heeft een adviesprijs van 199 euro en is verkrijgbaar in het groen (‘Lime Light’) en zwart (‘Arctic Night’).

Wie HTC precies met dit toestel wil bereiken, is niet helemaal duidelijk. De fabrikant noemt de Desire 650 leuk en functioneel, maar de specificaties van de Android-smartphone zijn verre van daverend. Zo beschikt het toestel nog over een Snapdragon 400 van Qualcomm, een chip die inmiddels ruim drie jaar oud is. Vrijwel elke smartphone in deze prijsklasse beschikt inmiddels over krachtigere, zuinigere chips.

htc desire 650

Ook met de overige hardware is HTC aan de zuinige kant. Zo heeft het 5 inch-scherm slechts een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dit terwijl concurrenten als de Moto G4 en de Honor 5C een full-hd-scherm van 1920 bij 1080 pixels hebben. Deze alternatieven weten in elk opzicht meer te bieden dan HTC’s toestel, vaak nog voor een schappelijkere prijs ook.

HTC Desire 650 specificaties

  • 5 inch lcd-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met HTC Sense-interface
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • 1,6GHz quadcore-processor, 2GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart

Tot slot is het teleurstellend dat de smartphone gelanceerd wordt met Android 6.0 Marshmallow. Dit terwijl Android 7.0 Nougat bij het verschijnen van de Desire 650 al bijna vijf maanden oud is. Het is onbekend of en wanneer de Desire 650 een upgrade naar Nougat krijgt, maar dit lijkt niet aannemelijk.

HTC heeft het toestel nog wel voorzien van een opmerkelijk ontwerp. De bovenste helft van de achterkant is egaal, de onderste helft geribbeld. Dat moet extra grip bieden en geeft de Desire 650 bovendien een wat opvallender uiterlijk.

HTC Desire 650
Welke HTC Desire 650 wil je?
Wij hebben momenteel geen HTC Desire 650 aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Lees het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.