De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC toont goedkope Desire 650 met rubberen afwerking

Rick van der Veer
24 november 2016, 9:18
2 min leestijd
HTC toont goedkope Desire 650 met rubberen afwerking

HTC heeft op zijn Taiwanese website een nieuw toestel geplaatst. De Desire 650 is qua specificaties een budgettoestel en zal dan ook niet een duur toestel worden.

Lees verder na de advertentie.

HTC Desire 650 officieel

De Desire 650 verscheen zonder grootse aankondiging op de website van HTC en valt door zijn bescheiden specificaties in het budgetsegment. Het toestel heeft weinig opvallende features, afgezien van de achterkant. De onderste helft hiervan is voorzien van een rubberachtige coating, waardoor het toestel extra stevig in de hand moet liggen. De behuizing is verder gemaakt van plastic.

Net zoals andere toestellen uit de Desire-reeks is ook de Desire 650 voorzien van BoomSound-luidsprekers aan de voorkant. Daarnaast kan het toestel Hi-Res Audio afspelen, iets wat we niet altijd terugzien op goedkopere smartphones. Welke processor onder de motorkap loopt is onduidelijk, alleen dat het een quadcore-chip van Qualcomm zal zijn. De overige specificaties vind je hieronder.

HTC Desire 650 officieel
  • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 6.0 (Marshmallow) met HTC Sense-skin
  • Snapdragon quadcore-processor, 2 GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart

Smartphone met Marshmallow

Wat opvalt is dat het toestel nog uitgerust is met Android 6.0 (Marshmallow). Dit terwijl Android 7.0 (Nougat) al vanaf eind augustus officieel beschikbaar is. Of het toestel op termijn nog bijgewerkt wordt naar de nieuwste versie, is vooralsnog onduidelijk. Het huidige vlaggenschip van de firma, de HTC 10, krijgt dit jaar de Android 7.0-update nog.

HTC heeft het toestel daarnaast uitgerust met een redelijk magere accu. Met een capaciteit van maar 2200 mAh zal het de vraag zijn of intensieve gebruikers het de hele dag vol zullen kunnen houden. Dit hangt ook af van welke processor HTC in het toestel stopt, wat op dit moment nog niet duidelijk is.

Ook is het nog onduidelijk of de Desire 650 ook naar Nederland komt. Het toestel is voor nu alleen te vinden op de Taiwanese website van HTC. Eerdere toestellen uit de Desire-serie kwamen wel gewoon naar Nederland, dus het ligt voor de hand dat ook de Desire 650 zijn weg naar ons land vindt.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: HTC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire 650
HTC Desire 650

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu