‘Fijn midrange-toestel HTC Desire 8 op weg naar Europa’

Wouter Nijsen
18 februari 2014, 10:36
1 min leestijd
‘Fijn midrange-toestel HTC Desire 8 op weg naar Europa’
HTC Desire 8

HTC gaat zich met de aankomende Desire 8 niet alleen richten op de Chinese markt. Het dualsim-toestel met de 13 megapixel-camera zou ook in de Verenigde Staten en Europa gelanceerd worden, meldt HTC-watcher LlabTooFeR, iemand die het bij HTC-nieuws wel vaker bij het juiste eind heeft.

De telefoon gaat voorlopig schuil onder de codenaam `A5`. De verwachting is dat HTC het nieuwe toestel op 24 februari, de dag dat World Mobile Congress in Barcelona van start gaat, gaat presenteren. Volgens rapporten heeft de fabrikant een versie voor het Amerikaanse telecommunicatieconcern AT&T in de maak.

Lees verder na de advertentie.

Dat zou erop duiden dat de telefoon ook naar de Verenigde Staten komt. AT&T is daar de grootste provider op de markt van lokale, lange-afstands- en mobiele telefoondiensten. Volgens de ontwikkelaar is daarmee de kans aanwezig dat de Desire 8 ook naar de Europese markt komt.

Specificaties HTC Desire 8

HTC Desire 8

De bron zegt dat het toestel is uitgerust met een 5.5 inch-scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Verder heeft de smartphone waarschijnlijk een 1.2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400) en werkgeheugen van 1GB aan boord. Ook zijn er dualspeakers aanwezig, net als bij de HTC One.

Trekpleister is vermoedelijk de camera, die foto`s in 13 megapixels kan schieten. De 5 megapixel frontcamera zorgt ervoor dat je selfies in hoge kwaliteit kunt maken. Deze gegevens duiden op een behoorlijk toestel uit de middenklasse, dus qua prijs zal het met de Desire 8 wel meevallen.

Lees meer over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu