De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC kondigt 64-bits smartphone en wearables aan tijdens IFA’

Gijs Ettes
30 augustus 2014, 10:45
1 min leestijd
‘HTC kondigt 64-bits smartphone en wearables aan tijdens IFA’
HTC Desire 820

Het lijkt erop dat HTC flink gaat uitpakken volgende maand. Naast de afgelopen week aangekondigde HTC Desire 510, een 64-bits smartphone met middenklasse specs, zal het bedrijf nog een Desire-telefoon, smartwatch en sportband onthullen. Eerstgenoemde betreft waarschijnlijk de Desire 820, een betaalbaar toestel met een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 410, eveneens 64-bit), 1,5GB aan werkgeheugen en een 5,5 inch-scherm met een 720p-resolutie. Verder heeft de Desire 820 een flinke 8 megapixel-frontcamera voor scherpe zelfportretten en een 13 megapixel-camera aan de achterzijde. De opslag bedraagt 8GB en de accu heeft een capaciteit van 2600 mAh. Afgezien van de nieuwe chipset vertonen de specificaties veel overeenkomsten met die van de Desire 816.

Tijdens de IFA onthult HTC naar verwachting ook een smartwatch met Android Wear. Over de specs van het apparaat veel onduidelijkheid, maar het zou al in september in Europa, de VS, Zuid-Korea en Japan moeten verschijnen. Hetzelfde geldt voor de vermeende sportband van HTC.

Lees verder na de advertentie.

Over dit accessoire is vooralsnog alleen bekend dat het een 1,8 inch-scherm heeft met een relatief lage resolutie van 160 bij 32 pixels. Verder zou de behuizing een IP57-certificering hebben, wat betekent dat deze is bestand tegen onderdompeling in water en stof. Een 100 mAh-accu voorziet de sportband van stroom.

Op 4 september aanstaande vindt de persconferentie van HTC plaats, waar we waarschijnlijk meer horen over de Desire 820 en de twee wearables die het bedrijf naar verluidt binnenkort uitbrengt.

Het laatste nieuws over HTC

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu