HTC Desire Eye officieel: selfiesmartphone met high-end specs

Gijs Ettes
8 oktober 2014, 22:45
2 min leestijd
HTC Desire Eye officieel: selfiesmartphone met high-end specs
HTC Desire Eye officieel

HTC heeft vanavond de Desire Eye officieel onthuld. De nieuwe smartphone wordt gekenmerkt door high-end specs en twee 13 megapixel-camera’s (aan de voor- en achterzijde) die allebei zijn voorzien van een ledflitser. Op die manier kun je zowel normale foto’s als selfies in een hoge resolutie vastleggen. Sowieso heeft de Desire Eye veel fotofuncties, waaronder een selfiemodus waarbij automatisch foto’s worden geschoten als je ‘Say smile’ zegt. Verder heeft de camera-app opties om je foto’s te verfraaien en kun je met de front- en backcamera tegelijkertijd fotograferen en filmen.

De camerasoftware is tevens in staat om een foto gemaakt met de frontcamera in een foto te plakken die is gemaakt met de camera aan de achterzijde. Tot slot heeft de frontcamera gezichtsherkenning- en tracking, kunnen portretten worden samengevoegd en is er een fotohokjes-modus die een collega van vier kiekjes maakt. Deze zogenoemde Eye Experience-software zal binnenkort ook beschikbaar worden voor andere high-end smartphones van HTC.

Lees verder na de advertentie.

HTC Desire Eye officieel: dit moet je weten

Qua hardware is de HTC Desire Eye vergelijkbaar met de HTC One M8. Het toestel heeft echter geen metalen behuizing, maar eentje van stevig plastic. De Eye is tevens de eerste waterbestendige telefoon van HTC. Het toestel wordt medio november beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van 499 euro in de kleur licht/donkerblauw.

Als gezegd heeft de Desire Eye high-end specificaties. Hieronder hebben we alle features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5,2 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • 13 megapixel-backcamera met een dubbele ledflitser, diafragma f/2.0
  • 13 megapixel-frontcamera met een dubbele ledflitser, diafragma f/2.2
  • 2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 801)
  • 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte (uitbreidbaar tot 128GB)
  • 2400 mAh-accu
  • 4G-ondersteuning
  • Waterdichte behuizing van polycarbonaat (151.7 x 73.8 x 8.5 mm, 154 gram)
  • Fysieke, tweetraps cameraknop
  • Verschijnt medio november voor 499 euro

We hebben het toestel afgelopen dinsdag al even kort kunnen bekijken en testen. Ons uitgebreide en definitieve oordeel lees je volgende maand in de HTC Desire Eye review!

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire Eye
HTC Desire Eye

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu