HTC Desire HD en HTC Desire Z: twee nieuwe Android-toestellen

Redactie
15 september 2010, 13:34
4 min leestijd
HTC Desire HD en HTC Desire Z: twee nieuwe Android-toestellen
htc desire

HTC heeft vandaag twee nieuwe Android-toestellen aangekondigd: de HTC Desire HD en de Desire Z. Beide toestellen worden geleverd met Android 2.2 en een totaal vernieuwde HTC Sense-interface. De toestellen werden aangekondigd op een persbijeekomst in Londen, waar Android Planet vandaag aanwezig is. Rondom HTC Sense gaat de fabrikant ook nieuwe diensten lanceren. De twee toestellen zijn vanaf medio oktober in Nederland te koop.

Voorafgaand aan de aankondiging werd al gefluisterd dat HTC internationale varianten op de T-Mobile G2 (vannacht uitgelekt) en de al eerder gelanceerde HTC EVO zo lanceren. Dit zijn toestellen voor de Amerikaanse markt, maar de vandaag aangekondigde toestellen zullen gewoon op de Europese markt verschijnen. Bij de HTC Desire Z gaat het om een multimediatoestel in dezelfde klasse als de Samsung Galaxy S, terwijl de HTC Desire HD het nieuwe topmodel wordt, gericht op de wat meer professionele/zakelijke gebruiker.

Lees verder na de advertentie.

Hieronder lees je de beschrijvingen uit het persbericht. Later vandaag lees je op Android Planet onze hands-on ervaringen en foto’s.

HTC Desire HD: razendsnelle multimediatelefoon

htc-desire-hd

De nieuwe HTC Desire HD met HTC Sense is een uniek multimedia device met een scherp 4,3 inch LCD-scherm, Dolby Mobile en surround sound. Om razendsnel multimedia content te laden en bekijken is het toestel als eerste voorzien van een 1GHz Qualcomm 8255 Snapdragon processor. De HTC Desire HD maakt het mogelijk video in HD (720 pixels) op te nemen en heeft een 8 megapixel camera met dubbele flitser en gezichtsherkenning zodat je, ongeacht de tijd van de dag of locatie, altijd haarscherpe foto`s van je vrienden maakt. Verder bevat het toestel HTC Fast Boot waardoor je nooit lang hoeft te wachten voordat je toestel is opgestart. De HTC Desire HD is gemaakt uit een stuk aluminium en heeft daarmee de exclusieve en hoogwaardige uitstraling waar HTC om bekend staat.

htc desire hd sport

HTC Desire Z: sterke multitasker met toetsenbord

htc-desirehd

De HTC Desire Z is de ideale mobiele telefoon voor mensen die altijd onderweg zijn. Het toestel maakt het eenvoudig altijd in contact te blijven met je vrienden en collega`s. De HTC Desire Z heeft een uniek schuifmechanisme waarmee onder het touchscreen een QWERTY-toetsenbord tevoorschijn komt. Dit toetsenbord heeft enkele makkelijke sneltoetsen waarmee je direct toegang hebt tot diensten zonder daarvoor menu`s te hoeven raadplegen. De HTC Desire Z bevat daarnaast 4 Gigabyte intern geheugen, een 720p HD videocamera en een 5-megapixel camera met automatische flits. Het is het eerste toestel dat is voorzien van de nieuwe 800MHz Qualcomm 7230 processor, waarmee de prestaties van het toestel en de accu worden verbeterd. Daarnaast heb je met de HTC Desire Z ook de beschikking over HTC Fast Boot.

htc-desire-hd-2

Beschikbaarheid en prijs

De HTC Desire HD en HTC Desire Z met HTC Sense zijn medio oktober beschikbaar. De consumentenadviesprijs van de HTC Desire HD bedraagt 579,00 euro; de HTC Desire Z is verkrijgbaar voor 499 euro inclusief BTW, exclusief abonnement.

htc launch desire hd z

HTC Sense: rijke multimedia- en locatiegebaseerde diensten

Tijdens het evenement in Londen kondigde HTC een volledig vernieuwde HTC Sense aan. Dit biedt diverse verbeteringen voor het maken, delen en vastleggen van multimedia-content. Door nieuwe camerafunctionaliteit is het mogelijk heldere en kleurrijke HD-video`s op te nemen en foto`s te bewerken met verschillende effecten.

HTC Locations op het nieuwe HTC Sense geeft on-demand toegang tot kaarten en plattegronden. Deze kunnen vooraf worden opgeslagen op de SD-kaart van je toestel. Hierdoor hoef je nooit te wachten totdat je kaarten zijn geladen en heb je geen dataverbinding nodig om je kaarten te kunnen bekijken. Het nieuwe HTC Sense biedt ook een nieuwe, geïntegreerde online e-reading-functionaliteit. Hiervoor maak je gebruik van Kobo, een geoptimaliseerde e-reader voor je mobiele telefoon waarmee je ook snel woorden kunt opzoeken en onbekende woorden kunt vertalen.

HTCSense.com is een online platform waarmee je je telefoon vanaf je pc kunt bedienen. Als je bent vergeten waar je telefoon ligt kun je deze eenvoudig lokaliseren door hem op afstand te laten rinkelen, zelfs als het toestel op stil staat. Ook kun je de locatie van het toestel laten weergeven op een kaart. Als je het toestel hebt verloren kun je het op afstand blokkeren, een smsje sturen naar het toestel zodat de vinder weet wie de eigenaar is, of alle data op het toestel wissen. HTCSense.com maakt het verder eenvoudig een back up te maken van alle content op je telefoon zoals je contacten, en deze zowel mobiel als via je pc te beheren. Ook kun je je telefoon verder personaliseren met HTC-content zoals wallpapers of ringtones.

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Merk: HTC
Device: HTC Desire Z

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire Z
HTC Desire Z
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's