Het is welles-nietes in de berichtgeving over de Android 4.0-update voor de HTC Desire HD. Eerst meldde de Australische telecomprovider Telus dat de Desire HD geen update naar Ice Cream Sandwich zou krijgen, waarna HTC deze bewering ontkrachtte. Nu heeft de internationale Androidblog AndroidCentral een officiële bevestiging van HTC gekregen dat de Desire HD geen update naar Ice Cream Sandwich krijgt. Volgens HTC bieden Android 2.3 (Gingerbread) en Sense 3 op dit toestel de beste ervaring voor de consument.

De officiële statement van HTC:

Na uitgebreide testen heeft HTC besloten dat de huidige versie van HTC Sense met Android de beste gebruikservaring voor onze klanten biedt. Als we overwegen om nieuwe software te ontwikkelen, moeten we met veel factoren rekening houden, maar uiteindelijk is de gebruikservaring de beslissende factor. We bieden onze excuses aan voor eventuele verwarring die bij onze klanten is ontstaan.

En dit lijkt dan het einde te zijn van de update-cyclus voor de Desire HD. Gelukkig heb je de custom roms (zoals de Jelly Bean port) van XDA nog.