HTC Desire-reeks: drie betaalbare smartphones met een fraai design

HTC Desire 310De prijzen van de HTC Desire 310, Desire 610 en Desire 816 zijn inmiddels bekend. De smartphones die tussen medio en april en mei verschijnen, kosten respectievelijk 169 euro, 299 euro en 399 euro. De 310 is de budgetpakker van het drietal en voorzien van een 1,3GHz-quadcore-processor van MediaTek die we in steeds meer goedkope Android-smartphones terugzien. Verder heeft het toestel 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte aan boord. Het display is met 4,5 inch relatief groot, maar heeft wel een bescheiden resolutie van 854 bij 480 pixels.

De Desire 610 is een stuk duurder, maar beschikt wel over betere specificaties, 4G-ondersteuning en de laatste versie van Android 4.4 (KitKat). Onder de motorkap vinden we een redelijk sterke Snapdragon 400-quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,2GHz. Die wordt bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Net als bij de andere Desire-telefoons is het geheugen uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC Desire 816Het Desire-toestel waar we stiekem het meeste naar uitkijken is de Desire 816, dat een goedkoop alternatief lijkt voor toestellen in de One-reeks. Ook deze smartphone heeft een behuizing van plastic, in plaats van aluminium, maar is wel voorzien van een groot 5,5 inch-scherm. Dit heeft weliswaar een 720p-resolutie, maar de kijkhoeken zijn goed.

Verder is er een 1,6GHz-quadcore-processor aanwezig, 1,5GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Het toestel is goed voorzien met twee camera’s (13 en 5 megapixels), 4G-ondersteuning en de laatste versie van Android.

Het laatste HTC nieuws op een rijtje

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.