De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC Desire ROM geport naar Nexus One

Redactie
18 februari 2010, 9:08
1 min leestijd
HTC Desire ROM geport naar Nexus One
sense nexus

De HTC Desire en Nexus One verschillen qua uiterlijk niet zoveel en de specificaties lopen ook niet zover uiteen. Daarom is het niet meer dan logisch, dat iemand al geprobeerd heeft om de ROM van de HTC Desire met de nieuwe HTC Sense-interface op de Nexus One te laden. En dat lukte! Volgens forumlid Paul van Modaco werkt het prima, al kostte hoet wat moeite om de vier knoppen onder het scherm werkend te krijgen. Flash 10.1 voor Android is al aanwezig in deze ROM. Ook de camera met gezichtsherkenning en touch focus werkt. Wat niet werkt, is de FM-radio: die is wel te starten maar vindt geen radiostations en speelt dus ook niets af.

Toch is het installeren van de ROM niet iets wat je in een halfuurtje doet. Het bestand system.img is namelijk te groot voor het geheugen van de Nexus One. Paul kreeg het voor elkaar om iets uit de systeempartitie weg te halen (maar geeft niet aan wat dan precies).

Lees verder na de advertentie.

Omdat de ROM is voorzien van een watermerk (en dus makkelijk traceerbaar is) wil Paul de ROM nog niet met de rest van de wereld delen. Zodra er een release is zonder watermerk zal hij dat wel doen.

Via: Modaco

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire
HTC Desire

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu