HTC Dragon: eerste Android-toestel met 1GHz processor?

htc-dragon-androidOp internet zijn screenshots van de HTC Dragon verschenen, een compleet nieuw Android-toestel. Volgens de bron wordt het een “game changer”, een smartphone die het huidige aanbod van Android-smartphones op z’n kop gaat zetten. Wat dat betekent mag je zelf bedenken. Het eerste toestel met 1 GHz-processor van Qualcomm? Een toestel met 32GB opslag? Of een supergroot scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels? Deze resolutie leidt hacker Reignzone van XDA Developers af uit de experimentele build van HTC, die hij in handen heeft gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Uit die build is ook af te leiden, dat er een capacitief touchscreen in de HTC Dragon zit. De screenshots wekken de indruk dat er Android 1.5 op de HTC Dragon is voorgeïnstalleerd, maar volgens XDA Developers is het toch echt firmware 2.0 met HTC Sense. De HTC Dragon is een toestel waar nog niet zoveel over bekend is. Eerder lekten (code)namen van toestellen als de HTC Leo, Desire en Passion uit.

Hieronder zie je de applicaties die standaard op de HTC Dragon geïnstalleerd zijn:

HTC Dragon

Reignzone heeft een build gemaakt met de naam Pet Dragon.

htc dragon

De informatiepagina over dit nieuwe toestel staat gepland op: http://www.htc.com/dragon (maar daar is op dit moment nog niets te vinden).

HTC Dragon

Screenshots via: Phandroid

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.