HTC Dream vanaf 16 februari in Singapore en Australië
Redactie

HTC Dream“De telefoon waar je naar op zoek bent geweest.” Dit is de slogan waarmee de Australische operator Optus reclame probeert te maken voor de HTC Dream. Het toestel zal op 16 februari in Singapore en Australië worden gelanceerd. Bij Optus kun je voor een bedrag tussen 59 en 129 Australische dollars per maand (€30 tot €65) een abonnement afsluiten voor een periode van 1 of 2 jaar. Er schijnt alleen wat ophef te zijn over het toestel, want bij de aankondiging werden Optus, Google en HTC overspoeld met vragen waarom de G1 nog wordt uitgebracht als er geruchten zijn dat de G2 over twee weken in Barcelona wordt aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


g2De Australische nieuwssite Smarthouse denkt echter wel het antwoord te weten: de G2 is gewoon een software-update voor de G1. Die uitspraak is wat discutabel, want er zijn al foto’s uitgelekt waarop de beoogde G2 te zien is (zie foto rechts). Het uiterlijk van het toestel is anders dan de G1, waardoor er iets meer aan te pas moet komen dan een software-update.

Tijdens de persconferentie zei Google-manager Karim Temsamani dat het nieuwe toestel niet exclusief via Optus zal worden aangeboden. Concurrent Telstra zou de G1 of de G2 later dit jaar ook in Australië kunnen verkopen.

Technisch gezien is de HTC Dream die Optus gaat lanceren gelijk aan de T-Mobile G1, dus een 3,2 inch touchscreen met 320 x 480 resolutie, een QWERTY-toetsenbordje met trackball, 3,2 megapixel camera en internetten via 3G en Wi-Fi.

Via: Engadget en Smarthouse

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.