HTC Droid Eris officieel aangekondigd en uitgepakt

droid erisDe Amerikaanse operator Verizon heeft de HTC Droid Eris officieel aangekondigd. In feite is het niets anders dan een aangepaste versie van de HTC Hero, die in de VS al bij operator Sprint te koop is. De Droid Eris had voorheen de codenaam HTC Desire. Er zit een 5 megapixel camera, 3,2 inch scherm, 3,5 mm headset-aansluiting, microSD-geheugenkaartslot en Wi-Fi in. De Droid Eris zal moeite hebben om uit de schaduw van de Motorola Droid te komen, die vanaf vrijdag te koop is voor $99,99 bij een abonnement (en $100 kortingsactie). Die heeft een fysiek toetsenbord, een snellere processor en een scherm met een hogere resolutie. De Droid Eris krijg je ook voor $99,99 bij een tweejarig abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Voor Europa is de Droid Eris niet iets om naar uit te kijken: dit is een toestel dat waarschijnlijk alleen in de VS uitkomt, als tegenhanger van de Hero.

Verizon gaat komende vrijdag behoorlijk uitpakken als de Droid-campagne van start gaat. Veel winkels gaan al om 7:00 of 8:00 uur open en het wordt mogelijk om twee grote digitale billboards op Times Square te bedienen met spraakcommando’s. Kom je langs Times Square, dan kun je een gratis nummer bellen om lokale informatie over films, restaurants en hotels op de vragen. De resultaten worden dan geprojecteerd op de digitale billboards, met behulp van Google Maps.

Boy Genius kreeg de Droid Eris al in handen en maakte een serie uitpakfoto’s.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.