Waarom HTC’s Edge Sense-update goed nieuws is voor de Google Pixel 2

Thomas Haenen
8 september 2017, 12:21
2 min leestijd
Waarom HTC’s Edge Sense-update goed nieuws is voor de Google Pixel 2

HTC is is begonnen met een uitrol van een Edge Sense-update voor zijn vlaggenschip. Daarmee lijkt de knijpgevoelige zijkant van de HTC U11 eindelijk nuttig te worden.

Lees verder na de advertentie.

HTC Edge Sense-update beschikbaar

Bij de presentatie van de HTC U11 dit voorjaar werd Edge Sense neergezet als dé grootste mobiele innovatie in tijden. In de zijkant van het toestel zaten druksensoren verwerkt die meten hoe hard je knijpt. Volgens HTC zou het na toetsenborden en touchscreens de volgende belangrijke besturingsmethode worden.

Helaas viel de uitvoering behoorlijk tegen. Niet alleen omdat het knijpen zelf niet prettig aanvoelt, maar ook omdat de functionaliteit behoorlijk beperkt was. Via de instellingen kon je slechts een tweetal acties aan Edge Sense koppelen. Daarmee was het in de praktijk niet veel meer dan een snelkoppelingsknop waarmee je direct de camera, zaklamp of je favoriete app kan openen.

HTC Edge Sense-update

Gelukkig ziet ook HTC in dat dat slimmer kan. Bezitters van de HTC U11 kunnen nu een Edge Sense-update vinden in de Play Store. Na installatie kun je app-specifieke acties koppelen aan de knijpsensoren. Zo kun je in Google Maps knijpen om in te zoomen, in Facebook om een foto te maken of in je Agenda-app om een afspraak toe te voegen. HTC levert zelf een aantal suggesties mee voor veelgebruikte apps, maar laat je ook je eigen acties toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld knijpen in de Android Planet-app om tips of video’s in beeld te brengen.

De functie heeft nog wel wat kuren. Zo heeft Edge Sense nog wat moeite met toetsenborden, waardoor je bijvoorbeeld niet kan knijpen in WhatsApp of Telegram om een bericht te versturen. Bovendien houdt Edge Sense geen rekening met updates van andere apps. Verplaatst Facebook de knop voor het maken van een foto, dan zul je in Edge Sense een nieuwe snelkoppeling moeten aanmaken. HTC waarschuwt gelukkig wel dat het om een bèta-functie gaat, en de verwachting is dat veel kleine irritaties de komende tijd nog weggepoetst kunnen worden.

Klaar voor de Pixel 2

Hoewel de HTC U11 tot nu toe geen groot verkoopsucces is, betekent dat niet het einde van Edge Sense. Naar verwachting beschikt de Google Pixel 2 ook over een knijpgevoelige rand. De smartphone wordt namelijk geproduceerd door HTC, wat dus een goede reden heeft om de functionaliteit van Edge Sense te blijven uitbreiden.

Met de aanwezigheid van de druksensoren heeft het toestel een nieuwe manier om zich te onderscheiden van andere vlaggenschepen als de Galaxy Note 8. De Pixel 2 wordt begin oktober officieel aangekondigd.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu