HTC en Apple treffen wereldwijde schikking, eindigt patentstrijd

Redactie
11 november 2012, 14:32
2 min leestijd

HTC en Apple hebben met een wereldwijde schikking een einde gemaakt aan de jarenlange patentstrijd tussen beide bedrijven. Dat meldt Apple in een persbericht op hun website. De schikking is voor tien jaar geldig en heeft betrekking op bepaalde mobiele patenten waar HTC volgens Apple inbreuk op heeft gemaakt. HTC zal de komende tien jaar licentiekosten aan Apple moeten gaan betalen. Het precieze bedrag alsmede meer gedetailleerde informatie over de schikking wordt door beide bedrijven niet vrijgegeven. Jeff Fordon, public relations bij HTC, heeft echter al tussen neus en lippen door gezegd dat het HTC geen grote sommen geld gaat kosten.

HTC is erg blij met de schikking. “We zijn verheugd dat we het conflict met Apple hebben opgelost, waardoor HTC zich weer kan richten op innovatie in plaats van geschillen”, aldus directeur Peter Chou. De schikking kwam, mede door de vele rechtszaken die Apple tegen andere fabrikanten aanspant, onverwachts. Volgens iPhoneclub kunnen er verschillende redenen zijn waarom Apple plotseling met HTC wil schikken:

Lees verder na de advertentie.

Eén van de redenen is dat HTC een belangrijke partner van Microsoft is voor Windows Phone. Apple en Microsoft hebben een vriendschappelijke relatie wat patenten betreft. Als HTC de aandacht verplaatst van Android naar Windows Phone heeft Apple er minder last van en blijven alleen Samsung en Motorola over als partijen om tegen te vechten. Apple sloot eerder al een overeenkomst met Microsoft-partner Nokia.

Door HTC de mogelijkheid te geven functies als slide-to-unlock te gebruiken helpt Apple een bedrijf dat tegenwicht kan bieden tegen Apple`s grootste rivaal Samsung. HTC kan betere producten maken en beter concurreren tegen Samsung. Voor HTC is het waarschijnlijk ook een betere keuze om te schikken. Ze hebben al een aantal verkoopverboden achter de rug en verloren een aantal rechtszaken. Blijven doorvechten tegen het rijke Apple en eindeloos advocaten blijven betalen zou waarschijnlijk duurder uitpakken dan nu schikken.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu