De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC Explorer: nieuwe budgettelefoon met Gingerbread en HTC Sense 3.5

Redactie
29 september 2011, 19:30
1 min leestijd
HTC Explorer: nieuwe budgettelefoon met Gingerbread en HTC Sense 3.5
HTC Explorer: nieuwe budgettelefoon met Gingerbread en HTC Sense 3.5

HTC heeft de HTC Explorer aangekondigd. Het toestel stond voorheen bekend als de HTC Pico en wordt de nieuwe ‘instaptelefoon’ van de Taiwanese fabrikant. Qua specificaties en prijs valt deze onder nog de HTC Wildfire S. De HTC Explorer heeft een 3.2 inch TFT-scherm met een resolutie van 320×480, een 3.15 megapixel camera en een 600 MHz processor van Qualcomm. Het geheel draait op Android 2.3 Gingerbread aangevuld met HTC Sense 3.5.

Qua specificaties is de HTC Explorer een zeer bescheiden telefoon. Een 3.2 inch TFT-scherm met een resolutie van 320×480 is het minimale wat je van een moderne smartphone mag verwachten. De procesor is een 600 MHz Scorpion van Qualcomm. Foto’s maken doe je met de 3.15 megapixel camera. Aan boord 90 MB intern geheugen dat is uit te breiden met een MicroSD-kaart. Via HSDPA (snel 3G) en Wi-Fi b/g/n kan verbinding worden gemaakt met het internet. Ook GPS, micro-USB en Bluetooth ontbreken niet. De batterij is 1.230 mAh waarmee tot 7 uur en 40 minuten aan een stuk gebeld kan worden.

Lees verder na de advertentie.

De HTC Explorer lijkt de onofficiële opvolger te zijn van de HTC Smart die nog iets mindere specificaties heeft en niet op Android met op HTC’s eigen Brew OS draait. Dit toestel was niet bepaald een groot succes, en het lijkt dat HTC het zekere voor het onzekere neemt en voorlopig toch maar voor Google’s mobiele besturingssysteem kiest in combinatie met Sense.

In oktober moet het budgettoestel op de markt komen. Een prijs is nog niet bekend gemaakt, maar vermoedelijk zal de Explorer rond de 150 euro gaan kosten. De HTC Explorer weegt 108 gram en zal beschikbaar komen in de kleuren zwart en blauw.

HTC Explorer (1)
HTC Explorer (2)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu