De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC gaat echte Facebook-telefoon maken

Redactie
22 november 2011, 16:00
1 min leestijd
HTC gaat echte Facebook-telefoon maken

HTC gaat voor Facebook een speciale telefoon maken. Het toestel, dat vooralsnog onder de codenaam Buffy door het leven gaat, zal HTML5 gaan ondersteunen waardoor het mogelijk wordt om de diverse Facebook-apps te draaien. Het besturingssysteem wordt hoogstwaarschijnlijk Android dat flink aangepast gaat worden voor alle Facebook-diensten, hetzelfde wat Amazon heeft gedaan met de Kindle Fire tablet.

Dat Facebook ervoor kiest om met HTC samen te werken ligt enigszins voor de hand. Eerder bracht de fabrikant de HTC ChaCha en de HTC Salsa uit die zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van Facebook. Ook heeft HTC flink veel ervaring met het aanpassen van Android aan haar eigen voorkeur met de softwarelaag HTC Sense.

Lees verder na de advertentie.

Als Facebook Android gaat gebruiken zal Google hier wellicht niet zo blij mee zijn. Zo heeft de zoekgigant een kleine wijziging aangebracht als je de eerste keer inlogt bij Ice Cream Sandwich waardoor meteen wordt gevraagd of je ook lid wilt worden van Google+. Facebook zal deze functionaliteit er waarschijnlijk als eerste uithalen.

Naar verwachting zal de eerste echte ‘Facebook-telefoon’ over twaalf tot achttien maanden op de markt komen. Hoe de telefoon eruit gaat zien, wel of geen qwerty-toetsenbord bijvoorbeeld, is nu nog niet duidelijk. Het ligt voor de hand dat Android 4.0 Ice Cream Sandwich gebruikt zal worden als basis aangezien de broncode nu gratis te downloaden is voor het publiek.

Bron: AllThingsD

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu