HTC gaat minder smartphones uitbrengen in 2012

Redactie
26 januari 2012, 19:00
1 min leestijd
HTC gaat minder smartphones uitbrengen in 2012
HTC gaat minder smartphones uitbrengen in 2012

HTC is van plan om dit jaar minder smartphonemodellen uit te gaan brengen dan in 2011. Het Taiwanese bedrijf gaat zich op een paar toestellen richtten. De overvloed aan HTC-toestellen heeft de fabrikant de laatste jaren goed gedaan maar deze strategie lijkt niet meer te werken. De variaties op de HTC Sensation zoals de Sensation XL en de Sensation XE sloegen niet al te goed aan en het laatste kwartaal maakte het bedrijf voor het eerst in twee jaar aanzienlijk minder winst.

De directeur van de Britse tak van HTC, Phil Roberson, liet in een interview met Mobile Today weten dat HTC bezig is enkele high-end toestellen voor te bereiden voor het tweede kwartaal van 2012. Volgens Robertson moet HTC zich meer gaan focussen op geweldige hardware en een goede gebruikerservaring. In 2011 zou HTC teveel hebben willen doen. Ze wil nu terugkeren naar de vroegere ‘Hero Device’ strategie, een knipoog naar de succesvolle HTC Hero.

Lees verder na de advertentie.

HTC heeft veel te leiden gehad onder het succes van Samsung. De fabrikant wist goed te scoren met de Samsung Galaxy S II en de Galaxy Nexus, terwijl HTC niet echt wist te vernieuwen. Tijdens de elektronicabeurs CES wist HTC ook geen nieuwe Android-toestellen te presenteren. Alle ogen zijn nu gericht op Mobile World Congress waarbij de eerste toestellen van de nieuwe 2012 line-up worden verwacht.

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Spotlight: HTC
Device: HTC Sensation

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Sensation
HTC Sensation
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's