Placeholder
Redactie

HTC geeft beveiligingslek toe en werkt aan een oplossingHTC heeft in een verklaring laten weten dat er inderdaad een beveiligingslek in de software van haar Android-smartphones zit en dat de fabrikant er alles aan doet om dit lek zo vlug mogelijk te dichten. Volgens HTC kunnen apps van derde partijen misbruik maken van de software, en gaat ze dit in een komende update verhelpen. Er zouden nog geen gevallen bekend zijn bij HTC van problemen ontstaan door de slecht beveiligde software.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het afgelopen weekend brak er lichte paniek uit toen werd aangetoond dat de Android-telefoons van HTC gemakkelijk te benaderen zijn van buitenaf. HTC houdt namelijk een digitaal logboek bij met bijna alles wat je doet op de telefoon en dit bestand is eenvoudig door andere programma’s. Iedere app met toestemming tot de internetverbinding kan de gegevens inlezen en versturen. De fout zit hem niet in Android, maar in de softwarelaag HTC Sense.

HTC raadt aan om goed op te passen bij het installeren van apps. Kijk hierbij altijd of de bron te vertrouwen is. Het bedrijf verwacht op korte termijn software-updates te verspreiden die het lek moeten dichten. Deze nieuwe software moet nog eerst worden uitgetest door de providers, maar het lijkt voor de hand te liggen en dat er deze keer extra vaart achter wordt gezet.

Bron: Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.