HTC geeft broncode voor HTC Hero vrij

Redactie
22 oktober 2009, 15:36
1 min leestijd
HTC geeft broncode voor HTC Hero vrij
htc hero

HTC heeft via de website de broncode voor de gemodificeerde Android-kernel vrijgegeven. Dit gebeurde onder druk van gebruikers, die de fabrikant erop wezen dat volgens de GPL-licentie de broncode vrij beschikbaar moet zijn. Deze gemodificeerde kernel wordt onder andere op de HTC Hero gebruikt. Het bezwaar van de gebruikers was niet alleen een principekwestie: ze zijn van mening dat sommige alternatieve Android-applicaties die op de HTC Hero draaien, trager zijn dan het origineel.

Een ander bezwaar is dat HTC Sense geheugen inneemt, ook als het niet wordt gebruikt. HTC heeft nog andere aanpassingen gedaan, zoals een gewijzigd toetsenbord en ondersteuning voor multi-touch, onder andere in de in de browser. Ontwikkelaars kunnen nu kijken welke aanpassingen HTC in de kernel heeft doorgevoerd en dit eventueel gebruiken bij het ontwikkelen van gemodificeerde ROM’s.

Lees verder na de advertentie.

Vorige week startten gebruikers een petitie, om te zorgen dat HTC de broncode onder de GPL-licentie vrij zou geven. Dat is nu gebeurd: via de website van HTC is een 50MB groot bestand te downloaden, waarin de kernel-aanpassingen te vinden zijn die HTC onder andere op de HTC Hero heeft doorgevoerd. Eén onderdeel ontbreekt daarin: de broncode van de HTC Sense-interface, want dat is closed source en valt niet onder de GPL-licentie.

De broncode is hier te vinden: HTC US (downloadbestand)

Categorieën: Android OS, Smartphones
Device: HTC Hero

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Hero
HTC Hero
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's