De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

HTC geeft uitleg over schrappen Ice Cream Sandwich-update Desire HD en biedt excuses aan

Redactie
28 juli 2012, 17:27
2 min leestijd
HTC geeft uitleg over schrappen Ice Cream Sandwich-update Desire HD en biedt excuses aan

HTC heeft zichzelf niet populair gemaakt bij Desire HD-bezitters door het wellesnietes nieuws over de update naar Android 4.0. In een blogpost geeft HTC uitleg over het schrappen van de update en het bedrijf biedt tegelijkertijd zijn excuses aan. HTC: ‘We hebben jullie feedback op onze beslissing om de HTC Desire HD niet naar Android 4.0 up te daten gehoord. We begrijpen dat dit een controversiële beslissing is. […] We geloven dat een update altijd de gebruikerservaring moet verbeteren en we evalueren elke update erg zorgvuldig. Hoewel we de teleurstelling wegens onze beslissing begrijpen en snappen, geloven we dat de negatieve impact op de gebruikerservaring te groot was. We erkennen dat deze beslissing afwijkt van onze eerdere statement en daarvoor bieden wij onze excuses aan.

HTC geeft ook uitleg over de technische reden waarom de Desire HD de update naar Ice Cream Sandwich niet krijgt:

Lees verder na de advertentie.

Als gevolg van de data-partitionering van de Desire HD – en de toenemende data-grootte van Android 4.0 – zou de gehele opslag opnieuw gepartitioneerd moeten worden. Hierdoor worden alle gebruikersdata verwijderd. Hoewel sommige geavanceerdere Desire HD-gebruikers hier niet direct problemen mee zouden hebben, is dit wel een probleem voor het grootste gedeelte van onze klanten. We hebben overwogen om de grootte van het software-pakket te reduceren, maar dit zou impact hebben op de features en functionaliteiten die onze klanten op dit moment gebruiken. Zelfs na het installeren van de updates waren er nog andere technische limieten waarvan wij dachten dat dit een negatieve impact op de gebruikerservaring zou hebben.

Mocht je toch Ice Cream Sandwich (of zelfs Jelly Bean) op de Desire HD willen draaien – want dat kan qua specificaties wel -, kijk dan eens op XDA. Mark Moons, directeur van HTC Benelux, is nog steeds in gesprek met partijen om een inruil-actie te starten. Door deze actie kunnen Desire HD-gebruikers hun toestel met een bijbetaling voor een One X inruilen.

Heeft dit artikel je geholpen?
HTC Desire HD
HTC Desire HD

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu