‘HTC U11 Plus was oorspronkelijk ontwikkeld als Google Pixel 2 XL’

Thomas Haenen
3 november 2017, 9:02
2 min leestijd
‘HTC U11 Plus was oorspronkelijk ontwikkeld als Google Pixel 2 XL’

De HTC U11 Plus was eigenijk ontwikkeld als Google Pixel-smartphone. Enkele sporen van de samenwerking met Google zijn nog altijd aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

HTC Google Pixel 2 XL werd U11 Plus

HTC’s nieuwste smartphone is oorspronkelijk een afdankertje van Google, zo meldt The Verge. De smartphone was eerder dit jaar in ontwikkeling onder de codenaam ‘Muskie’, en was eigenlijk bedoeld als de Google Pixel 2 XL. Uiteindelijk schakelde Google echter niet HTC, maar LG in voor dat toestel.

Eerder dit jaar verschenen er geruchten dat er drie nieuwe Pixel-smartphones in ontwikkeling waren, met de codenamen ‘Taimen’, ‘Muskie’ en ‘Walleye’. Uiteindelijk haalden slechts twee toestellen de eindstreep en werd de Muskie ergens vroeg in de zomer geschrapt. Nu blijkt dat HTC echter niet volledig de streep door het toestel heeft gezet.

htc u11 plus officieel

Op papier lijkt de U11 Plus vooral een grotere versie van HTC U11. Beide smartphones hebben vergelijkbare hardware en ook het design heeft grote gelijkenissen. Volgens The Verge zijn er echter ook nog sporen van de samenwerking met Google in het design te vinden. Zo heeft de U11 Plus, net als de Pixel 2 XL van LG, een 6 inch-scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9 en een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. De gewone HTC U11 had nog een traditionele beeldverhouding van 16 bij 9.

Ook opmerkelijk is dat de vingerafdrukscanner bij de U11 Plus achterop de smartphone zit. Bij vrijwel elke andere HTC-smartphone zit de scanner juist onder het scherm.

Was LG de verkeerde keuze?

Het is de vraag of Google achteraf geen spijt heeft van zijn beslissing om voor LG te kiezen. De Google Pixel 2 XL wordt geplaagd door problemen. Al kort na de release klaagden gebruikers over ingebrande pixels, problemen met het geluid, vastlopende apps en in een enkel geval zelfs ontbrekende software. Bij de Google Pixel 2, de kleinere variant die wel door HTC ontwikkeld is, zijn vooralsnog vrijwel geen problemen ontdekt.

→ Lees meer over de problemen van de Google Pixel 2 XL

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu