‘HTC maakt Google Pixel 2, eerste model beperkt succes’

Thomas Haenen
30 maart 2017, 13:13
2 min leestijd
‘HTC maakt Google Pixel 2, eerste model beperkt succes’

Niet alleen de eerste Google Pixel, maar ook zijn opvolger wordt door HTC ontworpen. De Google Pixel 2 verschijnt waarschijnlijk later dit jaar.

Lees verder na de advertentie.

HTC Google Pixel 2

Google en HTC gingen in 2016 een tweejarige samenwerking aan voor smartphones, zo berichten Chinese bronnen. Dat betekent dat niet alleen de eerste Google Pixel door HTC ontworpen zou worden, maar dat ook het volgende model van de Taiwanese fabrikant afkomstig is.

In het verleden werkte Google expliciet samen met andere fabrikanten voor Nexus-toestellen. Google nam dan de software voor zijn rekening, terwijl het logo van fabrikanten als Huawei en LG prijkte op de hardware. Met de Google Pixel, die eind vorig jaar verscheen, gooide het bedrijf het over een andere boeg. Dit keer prijkt de Google-naam ook op de hardware, al is het eigenlijk HTC dat verantwoordelijk is voor het design. Ook de Google Pixel 2 zal waarschijnlijk zonder HTC-logo uitgebracht worden.

HTC Google Pixel 2

Google Pixel verkoopcijfers

De Google Pixel verkoopcijfers zijn overigens nog niet heel indrukwekkend. Zowel de Pixel als de Pixel XL zijn sinds september in verschillende landen verkrijgbaar, maar sindsdien zijn er pas 2,1 miljoen exemplaren verkocht. Ter vergelijking: Apple wist in het afgelopen kwartaal bijna 80 miljoen iPhones te verkopen. Ook toestellen als de Galaxy S7 zijn een stuk populairder. Daar staat wel tegenover dat de Google Pixel slechts in een handjevol landen verkrijgbaar is. Zo heeft Google nog altijd geen plannen om het toestel in Nederland uit te brengen.

Desalniettemin zouden verschillende fabrikanten al interesse hebben getoond in het maken van de Google Pixel 3. Hoewel dat toestel vermoedelijk pas in de loop van 2018 verschijnt, begint het design van de smartphone langzaam op gang te komen. Onder andere LG, TCL (het moederbedrijf van Alcatel) en Coolpad zouden bij Google interesse in het produceren van de Pixel 3 hebben getoond. Ook HTC zou opnieuw een Pixel willen produceren.

Google’s voorkeur zou op dit moment uitgaan naar LG, al is de knoop nog niet doorgehakt. LG heeft inmiddels uitgebreide ervaring in samenwerking met Google. Zo brachten de twee bedrijven al eerder samen de Nexus 5X en de Nexus 5 uit.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: CTEE
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu