HTC Gratia komt naar Europa (update)

Redactie
18 oktober 2010, 13:00
1 min leestijd
HTC Gratia komt naar Europa (update)
gratia

HTC kondigt een nieuwe telefoon aan: de HTC Gratia. Dit is de Europese versie van de HTC Aria, een Amerikaans toestel dat in juni uitlekte. De Gratia krijgt Android 2.2 (Froyo), HTC Sense en een vijf megapixelcamera. De telefoon heeft een 3,2 inch HVGA-touchscreen met een resolutie van 320 bij 480 pixels, 512 MB ROM, 384 MB RAM en een 600 MHz processor. De telefoon is vanaf november 2010 verkrijgbaar in de winkel.

De Gratia ligt in drie kleuren in de winkel: wit, zwart en groen. Vooral de laatste kleur is vrij bijzonder, want het komt niet vaak voor dat een telefoon in een groen tintje wordt uitgebracht. HTC laat weten dat de telefoon in Nederland alleen in het wit verkrijgbaar is.

Met de Gratia lijkt HTC zich te richten op nieuwe smartphonegebruikers, jongeren en vrouwen. Het is geen geschikte telefoon voor de veeleisende gebruiker. Die is beter af met de Desire Z of de Desire HD.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Florian Seiche is de HTC Gratia “iets compleet anders” dan wat er nu in de winkel ligt. “Zijn compacte grootte, het prachtige ontwerp en de kracht van Android 2.2 gecombineerd met de persoonlijke ervaring van HTC Sense maakt deze telefoon uniek.”

Overigens verwachten we niet dat de HTC Gratia dezelfde nieuwe Sense krijgt als de Desire HD en de Desire Z. Mocht dit wel zo zijn, dan laten we je dit niet natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Hieronder de foto’s van de diverse uitvoeringen van de Gratia.

Bron: Gizmodo

Categorie: Fabrikanten
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's