HTC Grip en HTC Vive officieel: eerste wearable en virtual reality-bril

Wouter Nijsen
1 maart 2015, 17:11
2 min leestijd
HTC Grip en HTC Vive officieel: eerste wearable en virtual reality-bril

Tegen alle verwachtingen in heeft HTC naast de HTC One M9 twee andere producten aangekondigd: de HTC Grip, een nieuwe wearable  en HTC Vive, een vr-bril die in samenwerking met Valve is ontwikkeld.

Lees verder na de advertentie.

HTC Grip officieel aangekondigd: nieuwe fitnessband

Tijdens haar presentatie op het Mobile World Congress heeft HTC de HTC Grip onthuld. Dit is een kleine fitnesstracker en de eerste wearable van het Taiwanese bedrijf. De HTC Grip is in samenwerking met  Under Armour gemaakt. Met dit bekende sportbedrijf ging HTC een tijdje een samenwerking aan. Fitnessactiviteiten worden bijgehouden in een aparte applicatie van Under Armour, genaamd  Record.

De HTC Grip is voornamelijk gericht op fitnessdoeleinden. Zo is het apparaatje in staat om  gegevens bij te houden wanneer je loopt, rent of fietst. De wearable is voorzien van een  1,8 inch amoled-scherm, met een resolutie van 180 bij 32 pixels. Door de IP57-certificering is de Grip stof- en waterbestendig.

De aankondiging van de HTC Grip komt niet als een complete verrassing. Eind januari kwamen er namelijk al berichten naar buiten die suggereerden dat HTC zou werken aan een eigen wearable.

HTC Grip

De Grip werkt met een gps-verbinding, die ook een grote rol speelt bij de batterijduur van het apparaat. Wanneer gps is ingeschakeld, gaat  de accu ongeveer vijf uur mee. Zet je de verbinding uit, dan kun je zo’n 2 ¡ 3 dagen met een volle lading vooruit. De  HTC Grip is te gebruiken met Android-toestellen, maar  heeft ook ondersteuning voor iOS.

De HTC Grip komt  in vier verschillende kleuren: roze, goud, zilver en donkergrijs. De fitnesstracker moet deze maand al verschijnen voor 199 euro. Het is nog onbekend wat de Europese prijs wordt.

HTC Vive: vr-bril in samenwerking met Valve

HTC Vive

Ook werd de HTC Vive gepresenteerd, een virtual reality-bril die in samenwerking met Valve is gemaakt. De HTC Vive is te gebruiken voor meerdere doeleinden. Zo is de vr-bril geschikt voor het spelen van games en het bekijken van films.

Om Vive van genoeg ondersteuning te voorzien, werkt  HTC samen  met diverse bedrijven. Partners zijn  bijvoorbeeld Fireproof Games, Bossa Studios, Skillman & Hatchett, Vertigo Games en Owlchemy Labs. Ook zijn er  enkele bekende bedrijven die content voor de HTC Vive gaan leveren, zoals HBO en Google.

https://www.youtube.com/watch?v=eTITJSSRUso

Opvallend is dat het uiterlijk van de HTC Vive behoorlijk lijkt op concurrerende vr-brillen. De Vive wordt over het gehele gezicht gedragen en heeft twee schermen ingebouwd. Deze hebben beide een resolutie van 1200 bij 1080 pixels, met een refreshrate van 90Hz.

De HTC Vive wordt spoedig uitgebracht  in de VS, al is het ook de bedoeling dat de vr-bril naar Europa komt. In mei wordt er alvast  een zogenoemde ‘Developers Edition’ uitgerold. Het is nog niet bekend wanneer normale gebruikers met de vr-bril aan de slag kunnen. Ook is er nog geen officiële prijs bekendgemaakt.

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu