HTC groeit, mede dankzij Android

Redactie
2 maart 2009, 12:44
1 min leestijd

Bloomberg brengt het bericht dat HTC, Taiwan’s grootste mobiele telefoonfabrikant, flink is gegroeid in aantal personeelsleden. Terwijl andere mobiele telefoonfabrikanten personeel ontslaan kreeg HTC er 46 procent meer medewerkers bij. Eind van 2008 waren er 9.353 medewerkers in dienst. Dat blijkt uit het financiële jaarverslag. De omzet steeg met 29 procent maar de winst daalde wel iets: met 1,3 procent. Android blijkt een succesfactor in het verhaal, al heeft HTC nog niet bekendgemaakt hoeveel G1’s er nu daadwerkelijk zijn verkocht.

“They made a lot of investments last year to expand their portfolio, including the move into Android handsets,“ zegt analist Lu Chia-lin van Macquarie Group Ltd. in Taipei. Hij schat dat HTC dit jaar wel vijf Android-toestellen gaat uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

Meer medewerkers op de afdelingen engineering, productie en marketing maakten het voor HTC mogelijk om het aantal verkochte toestellen met 21 procent te laten groeien. De toestellen die verkocht werden hadden een 6 procent hogere prijs. HTC doet het beter dan veel andere Taiwanese bedrijven: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., ‘s werelds grootste chipfabrikant, en Hon Hai Precision Industry Co. (die onder andere de iPhone fabriceert), gaan personeel ontslaan. De werkloosheid in Taiwan groeide naar 5,03 procent in december, het hoogste aantal in vijf jaar. De economie in Taiwan maakt de ergste recessie ooit mee.

De groei van HTC in 2008 is natuurlijk niet helemaal aan Android toe te schrijven. Ook andere toestellen zoals de HTC Touch Diamond, deden het goed.

Via: Bloomberg

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's