De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Dit is HTC’s Halfbeak-smartwatch met Android Wear’

Thomas Haenen
10 oktober 2016, 11:55
2 min leestijd
‘Dit is HTC’s Halfbeak-smartwatch met Android Wear’

Nieuwe HTC Halfbeak-foto’s zijn uitgelekt en tonen een smartwatch van de Taiwanese fabrikant met Android Wear. Het is onbekend of de wearable ooit het levenslicht zal zien.

Lees verder na de advertentie.

HTC Halfbeak foto’s

‘Halfbeak’ is de codenaam voor een wearable die al jaren in ontwikkeling zou zijn. De eerste geruchten over een smartwatch van HTC doken ruim twee jaar geleden op en ook de fabrikant heeft al eens aangegeven aan wearables te werken. Dit weekend zijn voor het eerst foto’s van de smartwatch online verschenen, op het Chinese Weibo.

Daarop zien we een smartwatch die sterk lijkt op gewone horloges, met een rond scherm. Waar we bij andere wearables wel eens een klein zwart vlak aan de onderkant zagen, vult het scherm van de Halfbeak de volle voorkant. Achterop zit een hartslagmeter, terwijl de rood-zwarte band gemaakt is van plastic en silicoon. Aan de zijkant zitten twee knoppen.

Uit de foto’s blijkt ook dat de Halfbeak nog loopt op Android 5.1 Lollipop, een inmiddels aardig verouderde versie van Android. Dat suggereert dat het hier of om een ouder prototype gaat, of dat HTC heeft besloten het product niet verder te ontwikkelen.

Dat laatste lijkt de meest waarschijnlijke optie. HTC heeft enkele zware jaren achter de rug, met sterk teruglopende omzetcijfers. De vlaggenschepen van het bedrijf worden door consumenten genegeerd en nieuwe producten als de HTC RE-camera worden nauwelijks verkocht. Het productaanbod verder uitbreiden is daarmee vermoedelijk geen verstandige financiële zet voor de fabrikant.

Android Wear 2.0

Bovendien lijken wearables in het algemeen nauwelijks aan te slaan bij consumenten. Samsung en Apple hebben beperkt succes met hun eigen smartwatches, maar andere grote fabrikanten als Huawei en LG lijken de markt alweer te hebben verlaten. Android Wear 2.0, dat eind dit jaar zou verschijnen, werd onlangs teruggeduwd naar 2017. Dit najaar verschijnt er slechts één smartwatch met Android Wear: de Asus ZenWatch 3.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's