HTC HD2 komt niet als Android-toestel op de markt

htc hd2HTC’s CEO Peter Chou heeft een einde gemaakt aan alle hoop dat er ooit een HD2 met Android op de markt komt. In een interview met Forbes zei Chou dat het technisch mogelijk is om van de HD2 een Android-telefoon te maken, maar dat hij voor dit toestel op Windows Mobile aangewezen is. Hij gaf toe dat de innovatie bij Windows Mobile wat traag verloopt en dat de interesse voor het platform bij de gebruikers afneemt, maar dat HTC hard eraan werkt om toch het enthousiasme voor Windows Mobile levend te houden. Over Google zei hij dat sommige acties destructief kunnen zijn, maar dat de samenwerking gewoon doorgaat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Hij doelde daarmee wellicht op de geruchten die circuleren, dat Google bezig is zelf een Android-toestel te ontwikkelen. De kans is aanwezig, dat Google voor de daadwerkelijke productie van zo’n toestel uiteindelijk weer bij HTC aanklopt.

De letterlijke uitspraken van Chou zetten we nog even op een rijtje. Over de HD2 zei hij:

Technically, we could make the HD2 an Android phone, but I have to take care of Windows Mobile.

En over de samenwerking met Google:

…we’ve worked with Microsoft for 13 years … I also believe we can work with Google for a long time.

htc hd2 toestel

Meer info: Forbes

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.