HTC heeft iets groots gepland op 27 juni

Redactie
20 juni 2011, 19:53
2 min leestijd
HTC heeft iets groots gepland op 27 juni
htc batterij

HTC organiseert op 27 juni in Londen een groots evenement, waar de “nieuwste toevoeging aan het HTC-portfolio” zal worden gepresenteerd. Nederlandse journalisten krijgen vier dagen eerder al in Utrecht de aankondigingen te zien, waarbij zal worden getoond “waar design en hoogstaande technologie toe kunnen leiden”. Het lijkt om een grote aankondiging te gaan, die langzamerhand een traditie lijkt te worden. In juni 2009 kondigde HTC in Londen voor het eerst de HTC Hero en HTC Sense aan. In september 2010 volgde de aankondiging van de HTC Desire Z en de HTC Desire HD. En dit jaar?

Dat zullen we pas over een week weten, want er geldt een strikte geheimhoudingsplicht. Tijdens de persbijeenkomst zal er in ieder geval een terugblik gegeven worden op het succes van HTC tot nu toe. Maar de aanschaf van een nieuw Android-toestel kun je misschien maar beter een weekje uitstellen.

Lees verder na de advertentie.

puccini screen

Is het de HTC Puccini?

Als het om belangrijke, nog niet aangekondigde toestellen gaat, kunnen we eigenlijk alleen de HTC Puccini bedenken. Deze 10.1-inch tablet zal volgens bronnen in Azië in juni in massaproducie gaan. Halverwege mei lekte de Puccini voor het eerst. Er zou een 1,5 GHz MSM8660 dual-core processor van Qualcomm in zitten. Het scherm heeft een WXGA-resolutie, dat met de vingers en met een stylus bediend kan worden. Verder zou het apparaat voorzien zijn van Android 3.0.1. Eerder gingen geruchten dat de HTC Puccini in juni op de markt zou komen, maar later verschoven de planningen naar september. Officieel is de HTC Puccini nog steeds niet aangekondigd, maar er gaan zoveel geruchten dat het bijna zeker is dat HTC dit apparaat gaat uitbrengen.

honeycomb tablet

Hoe dan ook, voorlopig weten we officieel nog even niets. Dus de speculatie kan de komende dagen losbarsten!

Een van de aanwijzingen waarop je je kunt stukbijten is onderstaande video, waarin een nog onbekende tablet wordt gedemonstreerd. Het zou kunnen gaan om de volgende generatie Xoom-tablet, de HTC Puccini of een nog niet eerder gelekte tablet, die via de Amerikaanse operator Verizon beschikbaar komt. De video werd korte tijd offline gehaald, maar is nu weer terug. Overigens zijn er sterke aanwijzingen dat het gaat om de Xoom 4G, een speciale uitvoering van de Xoom die nog niet officieel is uitgebracht en die een iets ander uiterlijke heeft gekregen dan de huidige Zoom.

Categorie: Fabrikanten
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's