HTC Hero wint tweede prijs bij BesteProductAwards 2009

Redactie
1 december 2009, 13:50
2 min leestijd
HTC Hero wint tweede prijs bij BesteProductAwards 2009
HTC Hero

De HTC Hero is in de verkiezing van het beste product van 2009 op de tweede plaats geëindigd, na de Apple iPhone 3GS. Dat blijkt uit een onderzoek van de website BesteProduct.nl, die 50 experts uit de vakpers vroeg naar hun mening over de beste en slechtste producten van 2009. Ook moesten de experts het beste en het slechtste merk van 2009 kiezen. Apple eindigde als beste merk op de eerste plaats, gevolgd door HTC. HTC is daarmee de enige Android-fabrikant die zowel met een toestel als met de merknaam in de ranglijsten voorkomt. Motorola werd ook genoemd, maar in minder gunstig opzicht: de fabrikant werd samen met Nokia uitgeroepen tot slechtste merk van 2009 (op een gedeelde eerste plaats).

Android-toestellen zijn in de toplijsten van 2009 dus nog niet echt doorgedrongen. Dat alleen HTC wordt genoemd is niet zo verbazingwekkend, aangezien dit de enige fabrikant is die al meerdere Android-toestellen op de markt heeft gebracht. In het rapport dat BesteProduct.nl maakte over de winnaars, zijn ook wat quotes van de deskundigen opgenomen:

Lees verder na de advertentie.

Dit zei de vakjury over de HTC Hero:
“HTC laat zien dat je je met een toestel echt kunt onderscheiden met een apart design en een fraaie interface bovenop Android, zonder daarbij Apple te imiteren.” (Gonny van der Zwaag, oprichter iPhoneclub.nl, Androidplanet.nl)

“Eindelijk een waardige telefoon die de concurrentie met de iPhone aan kan.” (Denise Geurtsen, redacteur Wannahaves)

Android is in één jaar van versie 1.0 naar versie 2.0 gegaan. Windows Mobile heeft een paar jaar nodig om van 6.1 naar 6.5 te groeien. Dat vind ik veelzeggend.” (Tonie van Ringelestijn, redacteur Bright.nl en eindredacteur van Radio1 programma Radio Online)

“De eerste smartphone waarop Android goed tot zijn recht kwam.” (Redactie van ZDNet.nl)

Het complete rapport en de lijst van de deskundigen en hun favoriete producten, is te vinden op de website BesteProduct.nl.

Er was trouwens één persoon die het complete Android operating system als beste product voordroeg.

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Device: HTC Hero

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Hero
HTC Hero
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's