‘Nieuw HTC-toestel met 5,5 inch-scherm en vingerafdrukscanner uitgelekt’

Wouter Nijsen
14 januari 2015, 10:42
2 min leestijd
‘Nieuw HTC-toestel met 5,5 inch-scherm en vingerafdrukscanner uitgelekt’

De HTC One M9 wordt het toptoestel van HTC voor 2015, maar er gaan geruchten dat het Taiwanese bedrijf dit jaar met nog een high-end toestel komt. De  HTC Hima Ace Plus zou voorzien zijn van groot scherm en een vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw toptoestel van HTC

HTC Hima Ace Plus specs

Al weken wordt er druk gespeculeerd over de HTC One M9, het verwachte vlaggenschip  dat de uitstekende One M8 moet gaan opvolgen. PhoneArena meldt op basis van een Portugese bron dat HTC bezig zou zijn met nog een toptoestel. De smartphone draagt momenteel de werktitel HTC  Hima Ace Plus genoemd en moet een iets grotere versie worden van de reguliere M9.

HTC Hima Ace Plus specs

De Ace Plus zou een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels krijgen. Daarmee is het display een slag groter en van  meer pixels voorzien dan dat van de One M9. Daarnaast wordt de telefoon  naar verwachting aangestuurd door een 2,3GHz octacore-processor (Snapdragon 810), die  wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Of de opslag ook uitbreidbaar is, is niet bekend.

Foto`s schiet het toestel met een 20-megapixel-camera aan de achterkant en aan de voorkant zou een 4-ultrapixel-camera aanwezig zijn. Laatstgenoemde vinden we nu ook terug op de  HTC One M8. De HTC Hima Ace Plus wordt  naar verluidt  voorzien van een vernieuwde vingerafdrukscanner, die ook werkt wanneer het scherm is uitgeschakeld. De capaciteit van de batterij bedraagt 3000 mAh.

Tot slot zou  het toestel uit de doos draaien op  Android 5.0 Lollipop met Sense 7.0, de meest recente versie van de schil die HTC over  Android heenlegt. Er wordt tot slot gesuggereerd dat HTC de Hima Ace Plus op het Mobile World Congress in maart voor het eerst toont, waarna een release in augustus of september volgt. Wat de adviesprijs van het toestel wordt, is onduidelijk.

Lees meer over HTC

Bron: 4GNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M9
HTC One M9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu